Brighton onaangenaam verrast door Japanse selectieprocedure

Reacties

Brighton & Hove Albion-manager Roberto De Zerbi is niet blij met de oproep voor Kaoru Mitoma, die is opgenomen in de selectie van Japan voor de Azië Cup. De oproep staat namelijk lijnrecht tegenover de diagnose van zijn medische staf.

Brighton onaangenaam verrast door Japanse selectieprocedure
© Pro Shots

Mitoma raakte een kleine twee weken geleden geblesseerd aan zijn enkel in de uitwedstrijd tegen Crystal Palace (1-1), waarna de Japanse smaakmaker niet meer in actie kwam voor Brighton. Bij de club uit de havenstad rekende men op een afwezigheid van enkele weken, toch mag Mitoma mee met het nationale elftal van Japan om te strijden om de Azië Cup.

Het toernooi wordt tussen 12 januari en 10 februari afgewerkt in Qatar, bij Brighton gaan ze er niet vanuit dat Mitoma in actie kan komen. 'Ik ben heel erg verrast, want mijn medische staf vertelde dat Mitoma vier tot zes weken nodig heeft met deze blessure. Ik zie dan ook niet in hoe hij kan spelen tijdens de Azië Cup', aldus De Zerbi op een persmoment.

De bondscoach van Japan, Hajime Moriyasu, rekent niet op Mitoma voor de eerste groepswedstrijd tegen Vietnam. 'Maar hij herstelt goed en ik verwacht dat hij snel weer beschikbaar is', zei de coach bij het bekendmaken van zijn toernooiselectie. Met Yukinari Sugawara (AZ) en Ayase Ueda (Feyenoord) gaan er twee Eredivisionisten mee met Japan, dat ook Irak en Indonesië treft op het Aziatische eindtoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.