Milner schrijft met dubbele Giggs-mijlpaal meer Premier League-historie

Reacties

James Milner heeft dinsdagavond in het duel van Brighton & Hove Albion bij West Ham United een bijzondere dubbele mijlpaal bereikt. Het bezoek aan het London Stadium is voor de 37-jarige Engelsman zijn 632ste Premier League-duel.

Milner schrijft met dubbele Giggs-mijlpaal meer Premier League-historie
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
0 - 0
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Met dat aantal wedstrijden evenaart Milner de nummer twee op de ranglijst, Ryan Giggs. De Welshman speelde al zijn wedstrijden voor Manchester United, terwijl Milner ze verdeelde over Liverpool (230), Manchester City (147), Aston Villa (100), Newcastle United (94), Leeds United (48) en vanavond zijn dertiende voor Brighton.

Opvallenderwijs is het niet de enige imponerende statistiek waarmee Milner Giggs achterhaalt. Tussen 2002 en 2024 speelde de middenvelder in ieder jaar een Premier League-duel. Ook die reeks van 23 jaar is een evenaring van het record van Giggs.

Het recordaantal Premier League-optredens staat op naam van Gareth Barry, die er 653 op zijn cv heeft staan. Milner beschikt bij de huidige nummer acht van de Premier League over een aflopend contract en zou als hij dus alle duels dit seizoen nog in actie komt twee duels tekortkomen voor het record, tenzij hij ook na dit seizoen nog door gaat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brighton & Hove Albion
Meer over Brighton & Hove Albion
Meer J. Milner
Meer over J. Milner
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.