Milner tekent bij Brighton en kan jacht maken op Premier League-record

Reacties

Brighton & Hove Albion heeft de komst van James Milner wereldkundig gemaakt. The Seagulls nemen de 37-jarige middenvelder transfervrij over van Liverpool, waar hij acht jaar onder contract stond. Alexis Mac Allister bewandelde onlangs de omgekeerde weg.

Milner tekent bij Brighton en kan jacht maken op Premier League-record
© Pro Shots

De overstap van Milner hing al lange tijd in de lucht en beide clubs hebben de overstap woensdag via de officiële kanalen bevestigd. Brighton, in het afgelopen seizoen zesde in de Premier League, legde eerder al João Pedro voor 34 miljoen euro vast. Dat betekende een recordtransfer voor de werkgever van Joël Veltman en Jan Paul van Hecke.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Milner speelde tussen 2015 en het afgelopen seizoen 332 officiële duels voor Liverpool en won met The Reds onder andere de Champions League (2018/19) en de Premier League (2019/20). De routinier kwam eerder uit voor Leeds United, Swindon Town (huurbasis), Newcastle United, Aston Villa en Manchester City.

Milner staat met 619 wedstrijden derde op de lijst van spelers met de meeste Premier League-duels. Hij moet alleen nog Gareth Barry (652) en Ryan Giggs (632) voor zich dulden. Brighton-manager Roberto De Zerbi is bijzonder verheugd met de komst van Milner. 'Hij is een uitstekende aanwinst. Ik weet zeker dat hij ons naar een nog hoger niveau zal helpen brengen', aldus de Italiaan op de clubsite van Brighton, dat volgend seizoen uitkomt in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.