Brighton heeft topkandidaat voor opvolging van Potter binnen

Reacties

Roberto De Zerbi is de nieuwe trainer van Brighton & Hove Albion. De Italiaan is de opvolger van Graham Potter, die vorige week overstapte naar Chelsea. De club van Joël Veltman en Jan Paul van Hecke maakt de komst van De Zerbi bekend via de officiële kanalen.

Brighton heeft topkandidaat voor opvolging van Potter binnen
© Pro Shots

De Zerbi was clubloos sinds hij in juli vertrok bij Shakhtar Donetsk. De Oekraïense competitie was toen al enkele maanden stilgezet als gevolg van de invasie door Rusland. Hij gold sinds het vertrek van Potter als topkandidaat bij Brighton en volgens The Athletic is er zelfs met geen enkele andere trainer gesproken.

Op dit moment is de 43-jarige trainer nog in afwachting van zijn werkvergunning. Daarna kan hij officieel beginnen als eerste Italiaanse trainer in de clubgeschiedenis van Brighton. Omdat de interlandperiode voor de deur staat, is er geen grote haast geboden. De eerstvolgende wedstrijd van Brighton is op 1 oktober op bezoek bij Liverpool.

De Zerbi, een voormalig aanvallend middenvelder van onder meer Napoli, was als trainer werkzaam bij meerdere Italiaanse clubs. In de Serie A had hij de leiding over Palermo, Benevento en Sassuolo, voordat hij in mei 2021 werd aangesteld bij Shakhtar. Met die club won De Zerbi vorig jaar nog de Oekraïense Super Cup.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.