De Zerbi geeft Oekraïens avontuur toch eerder op

Reacties

Shakhtar Donetsk heeft afscheid genomen van Roberto De Zerbi. Het contract van de Italiaanse trainer is in goed overleg ontbonden.

De Zerbi geeft Oekraïens avontuur toch eerder op
© Pro Shots

De Zerbi trad in mei 2021 aan bij Shakhtar. Zijn verblijf bij de Oekraïense club veranderde compleet na de Russische inval, waarna de competitie werd stilgelegd. 'Ik ben hier om met sport bezig te zijn. Naar huis gaan was een optie, ook al vroegen familieleden en vrienden daar wel om', gaf de Italiaan in mei uitleg over waarom hij in Oekraïne bleef.

De Zerbi bleef als coach bij de Shakhtar-toer voor Vrede actief voor de club. Maar nu scheiden de wegen alsnog. Zijn contract, dat tot medio 2023 liep, is ontbonden. In zijn kielzog neemt zijn Italiaanse staf ook afscheid. Igor Jovicevic wordt genoemd als zijn opvolger. De Kroaat moet Shakhtar gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen, dat ondanks de oorlog wordt begonnen.

Shakhtar strijkt deze week neer in Nederland voor een trainingskamp van twee weken. Op 26 en 30 juni zijn respectievelijk Ajax en FC Utrecht de sparringpartner van de Oekraïense formatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.