Brescia-voorzitter zorgt voor meer ophef met statement over Balotelli

Brescia-voorzitter Massimo Cellino heeft de plank volledig misgeslagen met een merkwaardige opmerking over Mario Balotelli. Sinds de gebeurtenissen op bezoek bij Hellas Verona begin november ligt de spits overhoop met zijn eigen club.

Brescia-voorzitter zorgt voor meer ophef met statement over Balotelli
© Pro Shots

Balotelli werd racistisch bejegend door fans van Hellas en schoot uit woede de bal in de tribune. Uit diverse hoeken kreeg hij steun, maar diverse supportersgroepen waaronder die van Brescia bagatelliseerden het voorval. Afgelopen donderdag stuurde trainer Fabio Grosso, de opvolger van de ontslagen Eugenio Corini, Balotelli van het trainingsveld voor een gebrek aan inzet. Daarna liet Grosso hem ook buiten de wedstrijdselectie voor het uitduel met AS Roma van zondag (3-0).

Voorzitter Cellino nam deze maandag het woord in bijzijn van het Italiaanse journaille en werd uiteraard gevraagd naar Balotelli. 'Wat wil je dat ik zeg? Hij is somber en werkt eraan om weer wat lichter in zijn hoofd te worden, maar dat gaat met moeilijkheden.' De ophef is ontstaan doordat Cellino het woord 'nero' gebruikte. In deze context ging dat over de somberheid van Balotelli, maar 'nero' is ook het Italiaanse woord voor zwart. Zo leek het alsof Cellino naar de huidskleur van Balotelli verwees en stelde dat de spits bezig was om zichzelf lichter te maken.

Brescia voelde zich genoodzaakt om met een officieel statement direct te reageren op de ontstane ophef. Feit is dat de woorden van Cellino niet erg slim gekozen waren.

Grosso
Cellino liet zich ook kritisch uit over Grosso. 'Onze trainer maakte de afgelopen week een fout door over Balotelli te praten en niet over het team', stelde Cellino. 'We haalden Balotelli aan het einde van de transferperiode binnen, omdat we dachten dat hij een toegevoegde waarde zou kunnen zijn. Hij is een zwakke plek. Als we blijven praten over Balotelli, doen we onszelf en hem pijn.'

De frictie tussen Balotelli en medewerkers van de club komt niet alleen door de spits tot stand, legde Cellino uit. 'Het is te makkelijk om de schuld bij hem neer te leggen. Daarom heb ik ook een andere trainer aangesteld. Daarmee werd hij meer geholpen dan door zichzelf. We moeten hier zo min mogelijk over praten en zo snel mogelijk onze social media uitzetten.'

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Balotelli
Meer over M. Balotelli