Bremen verhoogt met simpele winst druk op Bayern

Werder Bremen kende een gemakkelijke middag tegen 1. FC Nürnberg, dat lang met tien man moest spelen. De subtoppers Karsruher SC en Bayer Leverkusen hielden elkaar in evenwicht. Hertha BSC en VfB Stuttgart wonnen in blessuretijd.

Werder Bremen-1. FC Nürnberg 2-0De missie van Nürnberg was na twintig minuten al kansloos nadat Ivan Saenko met twee gele kaarten het veld had moeten verlaten. Toen Markus Rosenberg (foto) tien minuten later ook nog eens profiteerde van een fout van Andreas Wolf kon de zege Werder Bremen bijna al niet meer ontgaan. De 2-0 van invaller Ivan Klasnic, die raak kopte na een pass van Daniel Jensen, besliste de wedstrijd.

Karlsruher SC-Bayer Leverkusen 2-2Leverkusen verspeelde een 2-0 voorsprong op bezoek bij concurrent Karlsruher. Simon Rolfes had de score al na zes minuten geopend en Stefan Kiessling verdubbelde de marge door raak te schieten na de bal fraai te hebben gecontroleerd met de borst. Twee minuten na de 0-2 van Kiessling scoorde Sebastian Freis echter al tegen, waardoor het nog spannend werd in Wildparkstadion. Joshua Kennedy kopte de verdiende gelijkmaker binnen.

Hansa Rostock-Eintracht Frankfurt 1-0Hansa Rostock heeft de opmars gestuit van Eintracht Frankfurt, dat uit de voorgaande vijf wedstrijden elf punten had vergaard. In Rostock ging het een kwartier voor tijd mis. Christian Rahn kopte de enige treffer van de wedstrijd binnen en zorgde er daarmee voor dat Hansa nu vijf punten boven de gevarenzone staat.

MSV Duisburg-VfB Stuttgart 2-3Stuttgart boekte een logische zege op hekkensluiter Duisburg, maar gemakkelijk ging het niet. De gasten kwamen via twee goals van Mario Gomez op een 0-2 voorsprong, maar de regerend kampioen zakte na de pauze ver weg. Duisburg had binnen een kwartier na de hervatting de achterstand weggepoetst. Claudiu Niculescu mikte raak uit een vrije trap en Mannasseh Ishiaku rondde af na voorbereidend werk van Christian Tiffert: 2-2. In blessuretijd zorgde Thomas Hitzlsperger alsnog voor de winst en behoudt Stuttgart kansen op Europees voetbal.

Energie Cottbus-Borussia Dortmund 0-2Borussia Dortmund liep verder weg van de degradatiezone door met 2-0 te winnen bij Energie Cottbus. Mladen Petric scoorde in de begin- en slotfase van de wedstrijd. De Kroaat opende de score na een snelle counter en besliste de wedstrijd met een kopbal na een hoekschop van Alexander Frei.

Hertha BSC-Arminia Bielefeld 1-0In Berlijn leek de confrontatie tussen Hertha en Bielefeld af te steven op een bloedeloze 0-0. In blessuretijd kreeg Raffael de bal na een verre inworp echter pardoes voor zijn voeten. De Braziliaan tikte de bal van dichtbij achter doelman Mathias Hain.