Brazilië waakt voor kwaliteiten Messi ondanks opmerkelijke statistiek

Reacties

Lionel Messi scoorde nog nooit in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Brazilië, maar toch waakt bondscoach Fernando Diniz voor de kwaliteiten van de 36-jarige sterspeler in de kraker van komende nacht tegen Argentinië.

Brazilië waakt voor kwaliteiten Messi ondanks opmerkelijke statistiek
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
0 - 1
Argentinië
Argentinië

De klassieker van het Zuid-Amerikaanse interlandvoetbal staat altijd onder hoogspanning, maar voor Brazilië is de druk om te presteren nu nog groter. De vijfvoudig wereldkampioen verloor zijn laatste twee WK-kwalificatieduels van Uruguay (2-0) en Colombia (2-1) en moet dus eigenlijk winnen van Argentinië om niet buiten de topzes te belanden in de jacht op een ticket voor het WK 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten

Dat moet in het iconische Maracanã gebeuren zonder sterspelers Neymar en Vinícius Júnior, die allebei ontbreken door blessures. Argentinië kan met Messi wel over zijn grote ster beschikken. De topscorer aller tijden heeft het traditiegetrouw echter lastig in WK-kwalificatieduels met Brazilië. Tot nu toe scoorde hij alleen tegen de grote rivaal in vriendschappelijke interlands. Ook in de gewonnen Copa América-finale van 2021 (foto) scoorde hij niet.

© Pro Shots

Voor Brazilië is het duel van dinsdagavond (lokale tijd) kans op revanche, maar Diniz weet dat zijn ploeg een zware taak wacht. 'Ik hoop dat we goed spelen en dat de fans voor een geweldige sfeer zorgen. We zijn klaar om te spelen tegen een team dat een van de beste ter wereld is, zo niet het beste. En dat zijn ze al een tijdje, niet alleen omdat ze het WK hebben gewonnen. Ze hebben spelers uit de topcompetities, die gewend zijn aan de spotlights.'

En dan is er natuurlijk nog Messi, die ook in de herfst van zijn carrière nog altijd respect afdwingt. 'Natuurlijk is het onmogelijk om je geen zorgen te maken over een speler die zo groot is. We hebben ons plan om zijn creativiteit in te dammen, maar dat zal natuurlijk lastig worden', vertelde Diniz tijdens een persmoment richting het duel met Argentinië, dat vrijdag een einde zag komen aan zijn ongeslagen reeks in het thuisduel met Uruguay (0-2).

Bij afwezigheid van Neymar en Vinícius Júnior moeten de creatieve ingevingen bij Brazilië komen van het Arsenal-duo Gabriel Jesus en Gabriel Martinelli, Barcelona-aanvaller Raphinha en Real Madrid-schaduwspits Rodrygo. Bij Argentinië krijgt Messi voorin mogelijk gezelschap van generatiegenoot Ángel Di María (35), die vorige maand aankondigde dat hij na de Copa América van komende zomer zal stoppen als international.

Vermoedelijke opstelling Brazilië: Alisson; Emerson Royal, Marquinhos, Gabriel Magalhães, Carlos Augusto; André, Bruno Guimarães; Raphinha, Rodrygo, Gabriel Martinelli; Gabriel Jesus.

Vermoedelijke opstelling Argentinië: Emiliano Martínez; Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico; De Paul, Enzo Fernández, Mac Allister, Paredes/Di María; Messi, Álvarez/Lautaro Martínez.

WK Kwal. Zuid-Amerika

Stand Regulier Seizoen WK Kwal. Zuid-Amerika 2026 Canada/Mexico/USA

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
6
5
0
1
8-2
+6
15
2
Uruguay
6
4
1
1
13-5
+8
13
3
Colombia
6
3
3
0
6-3
+3
12
4
Venezuela
6
2
3
1
6-3
+3
9
5
Ecuador
6
3
2
1
5-3
+2
8
6
Brazilië
6
2
1
3
8-7
+1
7
7
Paraguay
6
1
2
3
1-3
-2
5
8
Chili
6
1
2
3
3-7
-4
5
9
Bolivia
6
1
0
5
4-14
-10
3
10
Peru
6
0
2
4
1-8
-7
2
* Actueel tot en met 22 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.