Messi wijst Argentinië de weg in Peru, Uruguay vloert Brazilië dankzij Núñez

Reacties

Lionel Messi heeft Argentinië naar de vierde zege op rij geleid in de WK-kwalificatiereeks. De aanvoerder van de regerend wereldkampioen scoorde in de nacht van dinsdag op woensdag twee keer in een uitduel met Peru. Brazilië ging onderuit bij Uruguay.

Messi wijst Argentinië de weg in Peru, Uruguay vloert Brazilië dankzij Núñez
© Pro Shots
Peru
Peru
0 - 2
Argentinië
Argentinië

Argentinië is na de vierde zege op rij de soevereine koploper in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie voor het eindtoernooi in Canada, Mexico en de Verenigde Staten in 2026. Messi besliste de wedstrijd in Lima al voor de pauze. De 36-jarige ster van de Argentijnen schoof na ruim een half uur zijn eerste goal van de avond binnen op aangeven van Nicolás González.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort voor de rust vond Chelsea-middenvelder Enzo Fernández Messi, waarna hij Peru-doelman Pedro Gallese kansloos liet met een geplaatst schot. Messi dacht even ook nog een derde treffer te maken, maar na een klein uur werd een volgende goal afgekeurd vanwege buitenspel.

Bij Argentinië kwam ex-Ajacied Nicolás Tagliafico bijna tachtig minuten in actie. PSV'er Walter Benítez en voormalig Ajacied Lucas Ocampos bleven op de bank bij de Argentijnen. Bij Peru kwamen Renato Tapia (voormalig FC Twente, Feyenoord en Willem II) en Sergio Peña (ex-FC Emmen) als invallers in het veld. Argentinië speelt volgende maand tegen Uruguay en Brazilië.

Uruguay
Uruguay
2 - 0
Brazilië
Brazilië

Brazilië verloor in de nacht van dinsdag op woensdag van Uruguay. Darwin Núñez was de grote man bij het thuisland. Vlak voor de rust opende de spits van Liverpool de score in Montevideo. Núñez passeerde doelman Ederson met een fraaie kopbal na een afgemeten voorzet van Maximiliano Araújo.

Nadat een aangeslagen Neymar bij Brazilië vlak voor de pauze werd vervangen door Richarlison velde Nicolas de la Cruz een kwartier voor tijd het vonnis over de Goddelijke Kanaries. Núñez kreeg de bal bij een ingooi en hield drie Brazilianen bezig voordat hij na sterk doorzetten De la Cruz bediende. Van dichtbij scoorde de middenvelder van River Plate.

Uruguay komt door de zege op zeven punten uit vier duels, net als Brazilië en Venezuela. De topzes in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks mag zich over drie jaar op het WK melden. Brazilië verspeelde vorige week nog twee punten in eigen huis tegen Venezuela. Bij Uruguay stond voormalig AZ-doelman Sergio Rochet op doel, voormalig Ajacied David Neres viel in bij Brazilië.

Overige uitslagen

Paraguay
Paraguay
1 - 0
Bolivia
Bolivia
Ecuador
Ecuador
0 - 0
Colombia
Colombia
WK Kwal. Zuid-Amerika

Stand WK Kwal. Zuid-Amerika 2026 Canada/Mexico/USA

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
6
5
0
1
8-2
+6
15
2
Uruguay
6
4
1
1
13-5
+8
13
3
Colombia
6
3
3
0
6-3
+3
12
4
Venezuela
6
2
3
1
6-3
+3
9
5
Ecuador
6
3
2
1
5-3
+2
8
6
Brazilië
6
2
1
3
8-7
+1
7
7
Paraguay
6
1
2
3
1-3
-2
5
8
Chili
6
1
2
3
3-7
-4
5
9
Bolivia
6
1
0
5
4-14
-10
3
10
Peru
6
0
2
4
1-8
-7
2
* Actueel tot en met 22 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.