'Stemmen zijn reeds geteld: Messi wint zijn achtste Ballon d'Or'

Reacties

Over twee weken wordt de Ballon d'Or uitgereikt en de winnaar lijkt al bekend. Alles wijst erop dat Lionel Messi voor de achtste keer in zijn carrière de prijs voor beste voetballer van de wereld in ontvangst zal nemen. De Catalaanse krant SPORT brengt dit zelfs al als een feit.

'Stemmen zijn reeds geteld: Messi wint zijn achtste Ballon d'Or'
© Pro Shots

De 36-jarige Messi wordt al een tijdje gezien als de belangrijkste kandidaat om de Ballon d'Or te winnen, nadat hij in december met Argentinië wereldkampioen werd. Dit was weliswaar in het vorige kalenderjaar, maar telt mee voor deze verkiezing. Vorig jaar werd de Ballon d'Or een kleine maand voor de start van het WK aan de Fransman Karim Benzema gegeven.

Nu lijkt de prijs dus weer terug te keren naar recordhouder Messi, die de Ballon d'Or eerder won in 2021, 2019, 2015, 2012, 2011, 2010 en 2009. Toch wordt deze Ballon d'Or uniek: Messi wordt bij de verwachte eindzege de eerste speler die de prijs pakt terwijl hij niet bij een Europese club onder contract staat. De Argentijn speelt sinds enkele maanden voor het Amerikaanse Inter Miami FC.

Bij de vrouwen zal de Ballon d'Or volgens de stellige informatie van SPORT naar Aitana Bonmatí gaan. De Spaanse speelster van Barcelona werd afgelopen zomer met haar land wereldkampioen. Bonmatí lijkt de opvolger te gaan worden van ploeggenote Alèxia Putellas, die de Ballon d'Or in de laatste twee jaar won en daarmee recordhouder is.

De Ballon d'Or-ceremonie is op maandag 30 oktober in Parijs. Dan wordt ook de Kopa Trophy, de prijs voor het grootste talent van het jaar, uitgereikt: Xavi Simons is hiervoor genomineerd. Vorig jaar werd de Kopa Trophy gewonnen door de Spanjaard Gavi, die ook nu weer kandidaat is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.