Wereldkampioen Di María kondigt afscheid als international aan

Reacties

Ángel Di María is bezig aan zijn laatste maanden als international van Argentinië. De 35-jarige aanvaller heeft aangekondigd te stoppen na de komende editie van Copa América, in de zomer van 2024.

Wereldkampioen Di María kondigt afscheid als international aan
© Pro Shots

Omdat Di María over ruim een half jaar pas stopt, heeft de aanvaller van Benfica nog de kans om te stijgen op de recordlijst van Argentinië. Hij staat momenteel op 134 interlands, 11 minder dan nummer drie Javier Zanetti en 13 minder dan nummer twee Javier Mascherano. Lionel Messi is met 177 interlands niet meer in te halen voor de stoppende Di María.

Op 6 september 2008 debuteerde hij in het nationale elftal van Argentinië, nadat hij kort daarvoor met het Olympisch elftal van Argentinië kampioen was geworden in China. Di María maakte in de finale om het goud tegen Nigeria de enige goal, in een elftal met onder anderen Messi, Sergio Agüero, Javier Mascherano en Juan Román Riquelme.

Di María bereikte in 2014 de WK-finale met Argentinië, maar zat de verloren finale tegen Duitsland de hele wedstrijd op de bank. Acht jaar later had Di María een basisplaats in de WK-finale tegen Frankrijk, in de 64ste minuut werd hij gewisseld. Daarvoor was de Argentijn belangrijk geweest bij de openingstreffer van Messi, Di María versierde de penalty waaruit de 1-0 werd gemaakt.

In totaal maakte Di María 29 interlanddoelpunten, waarmee hij zevende staat op de topscorerslijst van Argentinië. Gonzalo Higuaín (31), Diego Maradona (34) en Hernán Crespo (35) heeft Di María in het vizier. Voor de start van de Copa América in 2024 speelt Di María met Argentinië nog enkele kwalificatieduels richting het WK van 2026. Daar zal de in Rosario geboren voetballer dus niet bij zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.