Brazilië pas in slotfase langs Peru dankzij uitblinker Neymar

Neymar heeft Brazilië met een doelpunt en een assist geleid naar een moeizame overwinning op Peru. De ploeg van bondscoach Dunga begon daardoor goed aan de strijd om de Copa América.

De wedstrijd begon uiterst spectaculair, want al na drie minuten kwam Peru op voorsprong in Temuco. Na goed doorjagen van Paolo Guerrero speelde de Braziliaanse doelman Jefferson de bal recht in de voeten van Christian Cueva, die hard raak schoot in de korte hoek.

Maar het antwoord van Brazilië liet niet lang op zich wachten. In de vijfde minuut zorgde Neymar namelijk al voor de gelijkmaker door volledig vrijstaand een voorzet van Dani Alves binnen te knikken. Het was al zijn 44ste doelpunt als international van Brazilië.

Peru deed weinig onder voor Brazilië, dat grote moeite had om Cueva af te stoppen. Zelf kreeg de ploeg van Dunga via Diego Tardelli, Willian en Neymar kansen. Een kwartier voor tijd was Douglas Costa dicht bij 2-1, maar de invaller stiftte naast na een combinatie met Neymar.

De aanvaller van Barcelona had zelf ook nog de winnende treffer op zijn schoen, maar na een pass van clubgenoot Dani Alves schoot Neymar naast. Het leek te blijven bij een gelijkspel, maar Douglas Costa zorgde na een splijtende pass van Neymar kort voor tijd voor de overwinning van Brazilië.