Brazilië in rouw na overlijden van voetballegende Zagallo

Reacties

Mário Zagallo is overleden. Het Braziliaanse voetbalicoon werd 92 jaar. Zagallo was de eerste persoon die wereldkampioen werd als speler én als trainer.

Brazilië in rouw na overlijden van voetballegende Zagallo
© Pro Shots

Als speler was Zagallo al van wereldklasse. De Professor werd wereldkampioen met de Seleção in 1958 en 1962. Acht jaar na zijn tweede wereldtitel kwam er een derde bij, maar dit keer als bondscoach. Hij was de eerste die dat kunstje flikte.

Ook in 1994 speelde Zagallo een rol in de wereldtitel van de Brazilianen. De 33-voudig international was toen actief als assistent van bondscoach Carlos Alberto Parreira. Een van zijn pupillen toen was Ronaldo, die lovend over Zagallo was. ‘Hij was een van de grootste Braziliaanse spelers van zijn generatie en na vier keer het WK te hebben gewonnen, heeft hij een blijvend stempel op het Braziliaanse voetbal gedrukt’, sprak Il Fenomeno.

Na Zagallo waren er slechts twee andere personen die als speler én als bondscoach de wereldtitel wisten te veroveren. Franz Beckenbauer lukte het met Duitsland, Didier Deschamps voegde zich in 2018 met Frankrijk aan het illustere rijtje toe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.