Bravoure en euforie in Leeuwarden: 'We kunnen van iedereen winnen'

Reacties

SC Cambuur drong donderdagavond door tot de halve finale van de beker, als eerste Keuken Kampioen Divisie-ploeg sinds NAC Breda in 2020. Na de zege op Vitesse was het uiteraard groot feest in Leeuwarden.

Bravoure en euforie in Leeuwarden: 'We kunnen van iedereen winnen'
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
3 - 1
Vitesse
Vitesse

Fedde de Jong, maker van de 3-1, verscheen als eerste bij ESPN. 'We wisten dat we het konden. We staan in de halve finale, da's fantastisch. Gunnen we de fans ook, we hebben geschiedenis geschreven. Na de 1-1 dachten we dat het verlenging zou worden, dit is een heerlijk gevoel', aldus de middenvelder. Zijn ploeggenoot Milan Smit maakte de overige treffers, waaronder zijn tiende strafschop van het seizoen in evenveel pogingen. De spits toonde zijn zelfvertrouwen.

'Ik heb het vaker gezegd. Als je met vertrouwen achter de bal staat, kun je hem zo binnen schieten. De eerste helft ging het gelijk op, we scoren uit het niks en gaven weinig weg. Na rust probeerden we het vol te houden, en dan krijg je de 1-1 tegen. Ook uit het niks, denk ik. Maar we hebben karakter, en wonnen nog. Wie we loten? Thuis, het liefst. Tegen wie? Maakt me niet uit, we kunnen van iedereen winnen.'

Uiteraard stond ook Henk de Jong de camera's te woord. 'Deze hoort in het rijtje mooie avonden die ik hier had. Ik denk dat het terecht is. Ze hebben wel kwaliteiten, Vitesse. Dat was soms ook wel lastig. Dit is hartstikke leuk, we hopen dat we thuis loten. Tegen wie maakt niks uit. We kunnen inderdaad van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen', toonde de coach zich even bravoureus, maar iets ervarener dan zijn jonge spits.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Meer M. Smit
Meer over M. Smit
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.