Jong Oranje met elf debutanten naar eerste succesje onder Reiziger

Reacties

Jong Oranje heeft vrijdagavond zijn eerste EK-kwalificatiewedstrijd in de nieuwe cyclus gewonnen. De Nederlandse talenten waren onder leiding van debuterende coach Michael Reiziger oppermachtig tegen de Moldavische leeftijdsgenoten, maar in het stadion van RKC Waalwijk werd het verschil pas in het laatste deel van de wedstrijd groter.

Jong Oranje met elf debutanten naar eerste succesje onder Reiziger
© Pro Shots
Nederland O21
Nederland O21
3 - 0
Moldavië O21
Moldavië O21

Het werd een heus debutantenbal in Waalwijk, Reiziger liet een volledig elftal de eerste minuten voor Jong Oranje maken. Calvin Raatsie, Rav van den Berg, Jorrel Hato, Isaac Babadi, Emanuel Emegha, Sontje Hansen en Ruben van Bommel deden dat als basisspeler, Youri Baas, Noah Ohio, Fedde de Jong en Youri Regeer vielen in voor hun debuut.

Debuterende doelman Raatsie had een erg makkelijke avond, het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de Moldaviërs. Ondanks het overwicht brak pas in de 43ste minuut een NEC-connectie de defensie van Jong Moldavië. Hansen leverde de bal na een sterke actie af aan Dirk Proper, die met links afrondde.

Pas in het laatste half uur vielen de volgende doelpunten voor Jong Oranje. Babadi fleurde zijn debuut op door binnen te werken na terugleggen van Baas, achttien minuten voor tijd was Million Manhoef het eindstation van een mooie aanval, vormgegeven door Babadi en Kenneth Taylor. Hierna mochten ook Fedde de Jong en Youri Regeer debuteren, waarmee Reiziger het aantal primeurs naar elf tilde.

Zweden O21
Zweden O21
0 - 1
Noord-Macedonië O21
Noord-Macedonië O21

In de groep van Jong Oranje stonden eerder de leeftijdsgenoten uit Zweden en Noord-Macedonië tegenover elkaar. Met bekende namen als Casper Widell (Excelsior) en Mayckel Lahdo (AZ) in de basis gingen de Zweden verrassend onderuit tegen de komende tegenstander van Jong Oranje. Ivan Nikolov maakte vroeg in de wedstrijd de enige treffer van de wedstrijd. Nederland speelt dinsdag tegen Noord-Macedonië in Groep C, waar vier landen op drie punten staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.