Nieuwe lichting Jong Oranje: zeven debutanten onder nieuwe coach

Reacties

Het elftal van Jong Oranje heeft een behoorlijke verandering ondergaan sinds de laatste interland van de beloften. Debuterende coach Michael Reiziger laat zeven spelers debuteren tegen Jong Moldavië.

Nieuwe lichting Jong Oranje: zeven debutanten onder nieuwe coach
© Pro Shots
Nederland O21
Nederland O21
3 - 0
Moldavië O21
Moldavië O21

Jong Oranje speelde op 27 juni zijn laatste wedstrijd, onder coach Erwin van de Looi betekende de 1-1 in het groepsduel met Jong Georgië uitschakeling voor Jong Oranje op het EK. De basisopstelling tegen Jong Moldavië bevat maar één naam die tegen Jong Georgië ook een basisplaats had: Kenneth Taylor. De Ajax-middenvelder is met veertien interlands voor Jong Oranje ook de meest ervaren international, hij kwam ook al viermaal uit voor het grote Oranje.

Calvin Raatsie, Rav van den Berg, Jorrel Hato, Isaac Babadi, Emanuel Emegha, Sontje Hansen en Ruben van Bommel spelen allemaal hun eerste wedstrijd voor Jong Oranje. Het aantal debutanten kan door Reiziger in deze interlandperiode naar veertien worden getild. Youri Baas, Finn van Breemen, Fedde de Jong, Youri Regeer, Calvin Twigt, Noah Ohio en Ryan Flamingo kwamen ook nog niet in actie voor Jong Oranje. Flamingo zit overigens niet bij de wedstrijdselectie tegen Jong Moldavië.

Na het duel in het stadion van RKC Waalwijk speelt Jong Oranje nog tegen Jong Noord-Macedonië. Het zijn de eerste duels van de Nederlanders in de EK-kwalificatiegroep. We volgen het duel in de VI Live.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.