Brandt tipt Ajax over 'minpuntje' Haaland: 'Maar hij wordt steeds beter'

Reacties

Bij Borussia Dortmund zijn ze opgelucht dat Erling Haaland dinsdag toch mee kan doen in de Champions League-wedstrijd. De Noorse doelpuntenmachine is net op tijd hersteld van een dijbeenblessure. Julian Brandt en trainer Marco Rose zijn lovend over Haaland.

Brandt tipt Ajax over 'minpuntje' Haaland: 'Maar hij wordt steeds beter'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Op de persconferentie voor het uitduel met Ajax ging het ook over de terugkeer van Haaland, die enkele weken uit de roulatie was. De spits vierde afgelopen weekend zijn terugkeer bij Dortmund in het thuisduel met Mainz 05 (3-1 overwinning) met twee goals. De teller bij Haaland staat dit seizoen na negen officiële duels op dertien doelpunten.

Teamgenoot Brandt snapt waarom Haaland is genomineerd voor de Ballon d'Or. 'Erling hoort bij de drie beste spitsen van de wereld en heeft in de laatste maanden een ongekende ontwikkeling doorgemaakt. Kijk alleen maar naar zijn cijfers. Hij wordt alleen maar beter. Het koppen kan misschien nog wel beter', vertelde Brandt al glimlachend. 'Wie weet waar het nog gaan eindigen voor hem. Hij heeft zo'n extreem potentieel.'

'Als Julian zegt dat Erling beter moet koppen, dan is er nog werk aan de winkel voor hem', grapte trainer Rose. 'Maar Julian snijdt een terecht verbeterpunt aan. Erling heeft zich echter waanzinnig ontwikkeld in de afgelopen jaren. Hij is terecht genomineerd voor de Ballon d'Or. Als je kijkt naar de concurrentie op die shortlist dan is het heel bijzonder dat hij ertussen zit als jonge jongen. Als Erling fit blijft in de komende jaren dan zal hij nog heel veel prijzen winnen, al interesseert hij zich vooral voor teamprijzen. Die tellen zwaarder.'

Arena
Brandt verwacht een sfeervolle Johan Cruijff Arena bij de Champions League-ontmoeting van dinsdag. 'Ik heb daar al eens met de nationale ploeg gespeeld. Er was een indrukwekkende sfeer. Je kan merken dat de mensen in Nederland gek zijn voetbal, ook door het succes van Ajax en Nederland in de laatste jaren. We zullen honderd procent moeten zijn om tegen Ajax een goed resultaat te halen', besluit de 35-voudig international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.