Brands: uitblijven transfer Gakpo niet de reden van vertrek De Jong

Reacties

Marcel Brands bestrijdt met klem dat het transferwindow ten grondslag ligt aan het vertrek van John de Jong bij PSV. Iedereen, inclusief de rvc, was volgens hem tevreden. Volgens de algemeen directeur had het uitblijven van een transfer van Cody Gakpo in ieder geval niets te maken met het vertrek van de technisch directeur.

Brands: uitblijven transfer Gakpo niet de reden van vertrek De Jong
© Pro Shots

Dat is wel de informatie die VI heeft. De rvc wilde per se dat Gakpo of Ibrahim Sangaré aan het einde van de voorbije transferperiode werd verkocht. Dat dit niet is gelukt, zorgde ervoor dat het toezichtsorgaan niet te spreken was over het slot van het transferwindow. Brands ontkende dit echter in een vraaggesprek waarin hij probeerde het vertrek van De Jong te duiden. 'Wat het absoluut niet is geweest, en wat wel naar buiten is gekomen, is dat het met een eventuele transfer van Cody te maken had. Dat is absoluut niet het geval.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Je moet van me aannemen dat dit niet zo is', vervolgde Brands, die ontkent dat er op dat vak irritatie zit bij de rvc. 'Met de hand op mijn hart kan ik zeggen dat er geen bod op Cody is geweest waar de directie of de rvc tegen heeft gezegd: dit moeten wij doen. Er is nooit een stemming geweest, dat lees ik ook overal. Wel hebben we gesteld dat als er bepaalde biedingen zouden komen, dat we moesten verkopen. Niet alleen vanuit financieel oogpunt, maar ook omdat er voor mijn tijd afspraken zijn gemaakt met het kamp Gakpo.'

Leeds United bracht voor de transferdeadline een bod van 43 miljoen euro uit op Gakpo. Brands nuanceert dat. 'Het was dertig miljoen plus dertien, waarvan twee miljoen bonussen realistisch. Zes miljoen zouden we bijvoorbeeld krijgen als ze de Champions League zouden halen. Bonussen zijn voor mij alleen goed als ze realistisch zijn. Dit was het allerbeste bod en daar hebben we met zijn allen nee tegen gezegd', aldus Brands, die met klem benadrukte dat het vertrouwen in De Jong niet om die reden is opgezegd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer C. Gakpo
Meer over C. Gakpo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.