Afscheid John de Jong bij PSV aanstaande

Reacties

De kans is groot dat John de Jong snel vertrekt bij PSV. De raad van commissarissen van de Eindhovenaren verwijt de technisch directeur dat hij een dringend advies Cody Gakpo te verkopen naast zich neer heeft gelegd. Het besluit dit niet te doen werd door de gehele directie gesteund, maar De Jong dreigt nu het slachtoffer te worden.

Afscheid John de Jong bij PSV aanstaande

Op de slotdag van de transferwindow kreeg de directie een dringend en dwingend verzoek van de raad van commissarissen om Gakpo te verkopen. Dit ondanks de wensen van Ruud van Nistelrooij om de sterspeler niet te laten gaan. Na het afhaken van Manchester United werden Southampton en Leeds United concreet, maar Gakpo besloot in Eindhoven te blijven.

Op dat moment werd door de rvc duidelijk gemaakt dat of Gakpo of Sangaré moest worden verkocht. Dit met het oog op de financiën en het operationele tekort dat in het huidige boekjaar dicht gefietst moet worden. Het bod dat de Engelse clubs op Gakpo deden, vond de gehele directie echter niet voldoende om de aanvaller te verkopen.

Ontstemd
Het is inmiddels duidelijk dat een deel van de rvc van PSV, met voorzitter Robert van der Wallen voorop, zeer ontstemd is over de handelswijze van de directie. Dat het negeren van dit advies gevolgen zou hebben, werd ook direct duidelijk gemaakt.

Op dit moment is John de Jong nog niet ontslagen, maar er is wel een vertrouwensbreuk van twee kanten. Helder is ook dat er voor De Jong een onwerkbare situatie lijkt te zijn ontstaan waardoor zijn vertrek aanstaande is. Hoe algemeen directeur Marcel Brands en commercieel directeur Frans Janssen hierin staan, zal snel blijken. De eerste geluiden zijn dat zij zullen blijven zitten. Brands was de afgelopen weken onzichtbaar en ook dat kan De Jong als een gebrek aan steun hebben opgevat.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.