Brands strooit met miljoenen en legt Iwobi vast

Reacties

Everton heeft zich vlak voor het sluiten van de transfermarkt in de Premier League verzekerd van de diensten van Alex Iwobi.

Brands strooit met miljoenen en legt Iwobi vast

De Nigeriaanse aanvaller komt over van Arsenal, de club waar hij zijn opleiding genoot en die hij sinds 2015 diende als speler van de hoofdmacht. Met de transfer is een bedrag tussen de 38 en 43 miljoen euro gemoeid, zo melden Engelse media.

Iwobi komt daarmee in de topdrie van duurste Everton-aanwinsten. Recordhouder Gylfi Sigurdsson kostte bijna vijftig miljoen euro en voor Richarlison werd 39 miljoen euro betaald.

De nu 23-jarige Iwobi meldde zich al in de 2004 in de jeugdopleiding van Arsenal. Elf jaar later vierde de Nigeriaan zijn debuut in de hoofdmacht.

Het Everton van technisch directeur Marcel Brands trok eerder deze transferperiode onder anderen Moise Kean, Jean-Philippe Gbamin en Fabian Delph aan. Djibril Sidibé wordt gehuurd van AS Monaco en de koopoptie op André Gomes werd gelicht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.