Brands stelt PSV-aanhang gerust: versterking is onderweg

Reacties

PSV moest in de winterse transferperiode tot dusver twee gevoelige aderlatingen ondergaan. De Eindhovenaren zagen eerst Cody Gakpo naar Liverpool vertrekken, en zwaaiden deze week ook nog Noni Madueke uit. Marcel Brands legt uit, en probeert de aanhang gerust te stellen.

Brands stelt PSV-aanhang gerust: versterking is onderweg
© Pro Shots

'Als je naar onze positie in de voetbalpiramide kijkt, dan weet je dat er soms iets kan ontstaan waar we geen 'nee' tegen kunnen zeggen', begint de algemeen directeur. 'Noni had de wens om terug te keren naar Engeland. Ook om persoonlijke redenen. Dit heeft hij maanden geleden al uitgesproken. Chelsea heeft ons een niet te weigeren voorstel gedaan. We raken na Cody opnieuw een goede aanvaller kwijt', vervolgt Brands, die dus niet wegsteekt dat PSV weer een belangrijke pion heeft verloren.

Met de zwakke start van PSV in het Eredivisiejaar, twee keer puntverlies in twee duels, groeit de zorg bij de aanhang in het Philips Stadion. Brands probeert te sussen: de club is in de weer om Gakpo en Madueke in de komende dagen te vervangen. Anderlecht-speler Fábio Silva zou hoog op het lijstje staan. 'We zijn druk doende om de selectie te versterken, zodat we onze ambities kunnen handhaven', aldus Brands op de clubwebsite.

Natuurlijk heeft hij ook nog lovende woorden voor Madueke, die in het kantoor van de penningmeester in Eindhoven voor vrolijke gezichten zal zorgen. Noni en PSV hebben jaren geleden een plan gemaakt en dat is volledig uitgekomen”, zegt Brands. 'Hij kwam naar PSV met een missie en dankzij de inspanning van velen en zijn eigen toewijding is die missie geslaagd. Dat is iets om trots op te zijn.'

PSV begint het tijdperk zonder Madueke zaterdagavond met een wedstrijd tegen Vitesse. Daarna volgen nog ontmoetingen met FC Emmen en Go Ahead Eagles, over twee weken wacht in De Kuip de topper tegen Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.