'PSV concreet voor Portugese spits van 40 miljoen'

Reacties

PSV is concreet voor spits Fábio Silva. De Portugees komt momenteel op huurbasis uit voor Anderlecht, maar in België lijkt zijn uitleenperiode snel beëindigd te worden. Door die situatie geldt de peperdure Silva als buitenkansje voor PSV.

'PSV concreet voor Portugese spits van 40 miljoen'
© Pro Shots

Nog geen drie jaar geleden betaalde Wolverhampton Wanderers liefst veertig miljoen euro om de nu twintigjarige Silva over te nemen van FC Porto. De spits speelde 54 wedstrijden in de Premier League en maakte vier doelpunten voordat hij afgelopen zomer werd uitgeleend aan Anderlecht. Omdat Silva dit seizoen geen officiële wedstrijden voor Wolverhampton speelde, is hij bij een eventuele volgende transfer gewoon speelgerechtigd.

In de Belgische hoofdstad begon Silva nog sterk aan zijn uitleenperiode, met drie doelpunten in zijn eerste vijf duels. De doelpuntenproductie is echter gestokt en volgens Het Laatste Nieuws komt er snel een einde aan de huurperiode van de Portugees. Daarbij wordt genoemd dat PSV een concrete optie is voor Silva, die hoogstwaarschijnlijk weer uitgeleend gaat worden door Wolverhampton. Er is ook veel interesse vanuit het buitenland.

Achter de huur van Silva zit vanuit PSV een logische gedachte. De club heeft immers geen stand-in voor eerste spits Luuk de Jong, zoals te zien was in de eerste seizoenshelft. De Jong miste flink wat wedstrijden door een kuitblessure.

Spelersprofiel

Fábio Silva


Geboortedatum:
19 juli 2002
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Porto
Nationaliteit
Portugal
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Rangers FC
Nationaal team:
Portugal Onder 21
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.