Brabanders en beloften houden elkaar in evenwicht in KKD

Reacties

De twee maandagavondwedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie hebben geen winnaars opgeleverd. De twee ontmoetingen tussen een Brabantse club en een beloftenelftal eindigden in een gelijkspel.

Brabanders en beloften houden elkaar in evenwicht in KKD
© Pro Shots
Jong FC Utrecht
Jong FC Utrecht
1 - 1
Helmond Sport
Helmond Sport

De bezoekers stonden tot maandagavond voorlaatste met vijf punten uit zeven duels, terwijl de beloften van trainer René Hake voorafgaand aan deze speelronde juist knap vierde (dertien uit zeven) stonden. Op Sportcomplex Zoudenbalch waren het echter de bezoekers die de leiding namen. Ferry de Regt kopte de bal uit een corner op doel, maar de Utrechtse goalie Fabian de Keijzer redde knap. In de rebound was het echter alsnog raak: Orhan Dzepar ramde de bal vanuit een moeilijke hoek vol in het gezicht van diezelfde De Keijzer, waarna de bal in het doel verdween.

Die 0-1 was ook de ruststand, ondanks enkele prima kansen voor Jong FC Utrecht. De gelijkmaker kort ná de pauze was dan ook terecht: verdediger Junior van der Velden kopte raak uit een corner. De thuisploeg ging daarna onverminderd enthousiast op jacht naar de winnende goal, maar mede omdat Helmond-keeper Stijn van Gassel wonderbaarlijk en fraai redde op een kopbal van Jonas Arweiler, bleef het bij 1-1.

Jong AZ
Jong AZ
2 - 2
FC Den Bosch
FC Den Bosch

FC Den Bosch kreeg vorige week eindelijk eens een boost, want in de zevende competitiewedstrijd (thuis tegen MVV Maastricht, 4-0) werd de eerste zege van de huidige jaargang geboekt. Ook op bezoek bij de Alkmaarse beloften begon het maandag eveneens goed voor de Brabanders, toen middenvelder Azzedine Dkidak de bal ineens op de slof nam en daarmee voor 0-1 zorgde. Daarna ging het mis.

Op slag van rust kopte Thijs Oosting de gelijkmaker binnen, al leek FC Den Bosch zich kort na de hervatting op te richten. Jong AZ-keeper Rody de Boer maakte een overtreding op aanvaller Ruben Rodrigues, die halverwege was ingevallen voor basisdebutant Lars Miedema, het broertje van Leeuwinnen-spits Vivianne. De goalie maakte zijn fout echter goed door de daaropvolgende penalty van Danny Verbeek te stoppen. Paco van Moorsel kreeg de rebound er ook niet in.

FC Den Bosch-aanvoerder Danny Verbeek mag een penalty nemen, maar faalt.
© Pro Shots
FC Den Bosch-aanvoerder Danny Verbeek mag een penalty nemen, maar faalt.

Niet lang daarna scoorde AZ-spits Ferdy Druijf juist aan de andere kant. Het was aan de zeer bedrijvige invaller Rodrigues én doelman Wouter van der Steen te danken dat FC Den Bosch een puntje overhield aan de uitwedstrijd. Tien minuten voor tijd schoot eerstgenoemde namelijk de 2-2 binnen. In de slotfase leek Jong AZ alsnog de zege weg te kapen, want ook die ploeg kreeg een penalty. Goudhaantje Druijf mocht het cadeautje uitpakken, maar zijn poging werd gestopt door Van der Steen, die daarmee een punt uit het vuur sleepte voor de bezoekers.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
MVV Maastricht
29
7
6
16
37-53
-16
27
16
TOP Oss
29
6
7
16
28-53
-25
25
17
Roda JC Kerkrade
29
5
10
14
36-52
-16
22
18
Jong PSV
29
5
7
17
34-56
-22
22
19
FC Dordrecht
29
4
8
17
34-66
-32
20
20
Helmond Sport
29
3
8
18
25-62
-37
17
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.