Bozeník mist uitgelezen kans tijdens tweede oefenzege Feyenoord

Feyenoord heeft woensdagavond de tweede oefenzege van de voorbereiding geboekt. Vier dagen na de 3-1 overwinning op AEK Athene versloegen de Rotterdammers ook FC Zürich met minimale cijfers: 1-0.

Dat het in Oostenrijk bij een treffer van Luis Sinisterra bleef, die de bal al in de derde minuut over doelman Yanick Brecher heen wipte, mocht vooral Róbert Bozeník zich aanrekenen. De Slowaakse spits, die in de tweede helft net als negen andere veldspelers zijn entree maakte, miste in de 77ste minuut een penalty nadat Ramon Hendriks was neergehaald in het Zwitserse strafschopgebied.

Waar Bozeník zich met zijn slap ingeschoten penalty in negatieve zin onderscheidde, deed Ofir Marciano dat voor rust in positieve zin. De Israëlische doelman stopte een penalty van Antonio Marchesano, nadat Marcos Senesi hands had gemaakt. Daarmee bleef de voorsprong van Feyenoord behouden. Verder creëerde Zürich weinig kansen, al zette het de ploeg van Arne Slot bij vlagen wel onder druk.

Ook Feyenoord deed zijn best de nieuwe speelwijze van Slot in de praktijk te brengen, maar tot veel uitgespeelde kansen kwamen de Rotterdammers op de openingsfase na niet. Enkele pogingen om Bozeník na rust in stelling te brengen, hadden bijvoorbeeld geen succes. Het was desondanks genoeg voor de tweede oefenzege van Feyenoord, dat voorlopig nog op trainingskamp in Oostenrijk blijft.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Marciano; Pedersen, El Bouchataoui, Senesi, Malacia; Toornstra, Kökcü, Antonucci; Linssen, Bannis, Sinisterra.
Opstelling Feyenoord tweede helft: Marciano; Hall, Skogen, Burger, Hendriks; Diemers, Hartjes, Milambo; Conteh (70. Texeira), Bozeník, Naujoks.