Arnesen krijgt duidelijk advies van mogelijke investeerders Feyenoord

Reacties

Op de korte termijn zorgen voor een sterke selectie en Feyenoord tegelijkertijd toekomstbestendig maken. Dat is de lastige opdracht die in de Kuip op het bordje van technisch directeur Frank Arnesen ligt. Mogelijk krijgt de Deen daarbij hulp.

Arnesen krijgt duidelijk advies van mogelijke investeerders Feyenoord
© Pro Shots

Feyenoord wil de contracten van doelman Justin Bijlow en verdediger Lutsharel Geertruida openbreken en verlengen. Met de laatste lijkt dat nogal lastig te gaan. Arnesen: 'Dat klopt, maar als het lukt, hebben we met die twee jongens, Orkün Kökcü, Luis Sinisterra, Tyrell Malacia en Robert Bozeník die zijn kans gaat krijgen zes jonge spelers op het veld staan die een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Dat is altijd ons doel geweest, die waarde te creëren op het veld. Dan heb je als club ook wat te bieden.'

Daarmee doelt Arnesen op mogelijke investeerders die klaarstaan. Nu de komst van Amerikaanse geldschieters een luchtkasteel lijkt – commissaris Toon van Bodegom heeft er lange tijd naar gezocht – en de tijd begint te dringen, staat er een groep Rotterdamse geldschieters klaar om de club te helpen. Een aantal van hen komt uit de Vrienden van Feyenoord (VvF) die de club tien jaar geleden al redden van een faillissement, deze keer aangevuld met nieuwe vrienden.

Over de Berghuis-miljoenen: 'Feyenoord moet nu een grote club zijn'

Maar in Rotterdam gaat de zon niet meer op voor niks. Voorafgaand aan het duel met AEK sprak Arnesen met een aantal van de mogelijke investeerders. Hun boodschap: saneren, afscheid nemen van een aantal spelers en dan zijn ze eventueel bereid in te stappen met een substantieel bedrag, genoeg om in elk geval tijdens de komende transferwindow zaken te kunnen doen.

Arnesen: 'Het is niet zo dat ze zeggen: "Hier heb je geld." Natuurlijk kleven er voorwaarden aan, maar het zou ons wel op weg kunnen helpen.'

Lees in onderstaand verhaal meer over de zoektocht naar versterkingen en de start die Feyenoord onder coach Arne Slot heeft gemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.