Boze Conte: Makkelie dacht niet goed na bij rode kaart

Reacties

Volgens Antonio Conte heeft scheidsrechter Danny Makkelie overdreven gereageerd op zijn emotionele uitbarsting in de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal (1-1). De Tottenham Hotspur-manager pleit voor verandering.

Boze Conte: Makkelie dacht niet goed na bij rode kaart
© Pro Shots

Makkelie gaf Conte woensdagavond in de negende minuut van de extra tijd rood nadat de Italiaan heftig reageerde op het afkeuren van de goal van Harry Kane. De spits dacht het winnende doelpunt te hebben gemaakt, dat voor Spurs plaatsing voor de knock-outfase had betekend, maar na inmenging van de VAR ging onverwacht toch nog een streep door de goal vanwege buitenspel. Makkelie had volgens Conte meer begrip moeten hebben voor de emoties die toen vrijkwamen.

Trainers hebben bij de UEFA niet de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen een rode kaart. Zo moet Conte zich neerleggen bij zijn schorsing, die betekent dat hij dinsdag de beslissende groepswedstrijd tegen Olympique Marseille van afstand moet volgen. 'Zeker met zo'n regel moeten scheidsrechters beter nadenken', zegt Conte daarover tegen de Engelse pers.

De manager gaat verder: 'Het is ontzettend zonde, want ik heb niemand beledigd. Ik kreeg alleen maar rood omdat ik binnen de lijnen kwam. Daar een schorsing voor krijgen, is een te zware straf. Hopelijk letten scheidsrechters beter op als dit nog eens gebeurt. Ze moeten begrijpen dat er emoties zijn op zo'n moment en dan een goede beslissing maken. Een gele kaart was oké geweest.'

Tottenham komt zaterdagmiddag alweer in actie in de Premier League. Conte wilde niet prijsgeven of hij met het oog op de belangrijke clash met Marseille spelers gaat sparen uit tegen AFC Bournemouth.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Tottenham Hotspur
6
3
2
1
8-6
+2
11
2
Eintracht Frankfurt
6
3
1
2
7-8
-1
10
3
Sporting Lissabon
6
2
1
3
8-9
-1
7
4
Olympique Marseille
6
2
0
4
8-8
0
6
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.