Boymans schiet Willem II laat langs Sparta

Ruud Boymans heeft het debuut van Sparta Rotterdam-trainer Gert Kruys verpest. Op Het Kasteel boog de aanvaller van Willem II in een tijdsbestek van tien minuten een achterstand om in een overwinning: 1-2.

Uit een voorzet van Tim Cornelisse kopte Boymans een kwartier voor tijd de gelijkmaker binnen, terwijl hij even later de winnende treffer voor zijn rekening nam. Namens de bezoekers maakte Denny Landzaat zijn rentree. De ervaren middenvelder keerde deze winter terug bij de club waar hij tussen 1999 en 2003 furore maakte.

Lang leek Sparta er vandoor te gaan met de zege. Donovan Deekman liet voor rust de 1-0 aantekenen. Het mocht niet baten. Ook niet nadat scheidsrechter Kevin Blom zowel Johan Voskamp (Sparta) als Jordens Peters (Willem II) een rode kaart had gegeven na respectievelijk een overtreding en een kopstootje.