Bouwman: 'FC Twente heeft niet veel geheimen voor ons'

Pim Bouwman is een van de opvallendste spelers bij FC Inter, de Finse koploper die donderdag met FC Twente het heenduel in de tweede voorronde van de Europa League speelt. Sinds zijn overstap van NAC in januari kwam de 21-jarige middenvelder in zeventien competitieduels tot vier doelpunten voor de formatie van trainer Job Dragtsma.

Bouwman: 'FC Twente heeft niet veel geheimen voor ons'

'Voor mijn ontwikkeling is dit een goede stap geweest, hier ben ik een veel betere voetballer geworden', zegt Bouwman in gesprek met VI. Tijdens anderhalf seizoen NAC kwam hij tot slechts twee kortstondige invalbeurten in de Eredivisie.

'Robert Schilder, Tim Gilissen en Nemanja Gudelj waren mijn concurrenten', verhaalt hij. 'Ik had niet het gevoel dat mijn situatie op korte termijn zou veranderen. Bij FC Inter heb ik vooral kennis gemaakt met het fysieke voetbal van de Finnen. Het is powervoetbal, het is iets wilder dan in Nederland. Als verbindingsspeler tussen middenveld en aanval moet ik het voetballende gedeelte verzorgen.'

Uitgerekend een van zijn toenmalige concurrenten bij NAC treft Bouwman tijdens het tweeluik met FC Twente. Robbert Schilder maakte deze zomer de overstap van Breda naar Enschede.

'Een paar seizoenen stonden we samen op het trainingsveld van NAC', weet Bouwman. 'Op de dag van de loting hadden we direct contact met elkaar. "Ik zal de trainer (Steve McClaren, red.) waarschuwen voor je", grapte Robbert. Die zal mij natuurlijk niet kennen. Dragtsma hoef ik niet voor Schilder te waarschuwen. Voor ons zal FC Twente sowieso weinig geheimen hebben.' (Vincent Okker) Lees meer over FC Inter, de aanstaande tegenstander van FC Twente in de Europa League, in Voetbal International nr 29. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag 18 juli in de winkel. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's