Boussaboun verruilt Arabische Emiraten voor NAC

Ali Boussaboun speelt dit seizoen voor NAC Breda. De aanvaller die in het verleden al eerder voor de Bredase club uitkwam tekent een éénjarig contract. Milano Koenders (AZ) mag de komende twee dagen een verbintenis proberen af te dwingen.

Boussaboun verruilt Arabische Emiraten voor NAC

'We hebben Ali dinsdagavond uitgebreid getest en hij is fit', vertelt technisch directeur Jeffrey van As op de website van NAC. 'Hij kan nog geen hele wedstrijd aan, maar zijn basisconditie is prima. Hij ziet er ook afgetraind uit. Ali is een jongen met snelheid, kracht, techniek en een goed schot. Bovendien werkt hij altijd hard voor de ploeg. Met hem erbij beschikken we nu over vijf goede aanvallers, dus wat dat betreft hebben we nu wat meer mogelijkheden.'

Van 2002 tot en met 2005 verdedigde Boussaboun ook al het geel-zwart van NAC. In zijn laatste seizoen in Bredase dienst was de spits dertien keer trefzeker, hetgeen hem een overgang naar Feyenoord opleverde. In Rotterdam groeide de aanvaller echter nooit uit tot vaste waarde. Na zijn periode in de Kuip kwam Boussaboun nog uit voor FC Utrecht, Al Wakrah (Qatar), opnieuw FC Utrecht en Al Nassr (Verenigde Arabische Emiraten).

AZ-verdediger Milano Koenders mag in Breda twee dagen stage lopen. 'We gaan eens kijken hoe hij ervoor staat', legt Van As uit. 'Mocht het van weerszijden bevallen, dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn om ook hem naar Breda te halen.'

Door het plotseling opstappen van Robert Maaskant zit NAC nog altijd zonder trainer. Erwin Koeman liet al weten geen trek te hebben de opvolger van de naar Wisla Kraków vertrokken oefenmeester te worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen