Bouaouzan: 'Waarschijnlijk een van mijn beste duels'

Helsingborgs IF verraste FC Twente donderdag in de Europa League. Voormalig Sparta-aanvaller Rachid Bouaouzan was een van de smaakmakers bij de Zweedse kampioen.

'Ik weet niet of het mijn beste wedstrijd ooit was voor Helsingborg', zei Bouaouzan na het 2-2 gelijkspel. 'Het is moeilijk je eigen prestaties te beoordelen, maar het is waarschijnlijk wel een van de drie beste wedstrijden. Jammer dat we het niet de hele wedstrijd hebben kunnen volhouden.'

Bouaouzan refereert daarmee aan de tweede helft, waarin Helsingborg niet meer kon voorkomen dat FC Twente een 2-0 achterstand wegwerkte. Douglas maakte in de 88ste minuut de Enschedese gelijkmaker.

Dat was een van de redenen dat Bouaouzan niet helemaal tevreden was na afloop. 'Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken, want er gebeurde steeds weer wat. In de eerste helft speelden we echt goed. We hadden meer kunnen scoren, maar dat geldt ook voor Twente. Onze tactiek werkte goed. Ik ben blij met mijn eigen optreden, maar zonde dat we het niet tot het einde hebben kunnen volhouden.' Foto: VI Images