Botman dendert door, Milik maakt zijn eerste in Frankrijk

Reacties

Lille, Olympique Lyon en Paris Saint-Germain hebben woensdagavond allemaal geen fout gemaakt. Dat betekent dat de stand aan de top van de Ligue 1 onveranderd blijft en Sven Botman met zijn ploeg nog altijd koploper is. Arek Milik maakte zijn eerste goal voor crisisclub Olympique Marseille.

Botman dendert door, Milik maakt zijn eerste in Frankrijk
© Pro Shots
Bordeaux
Bordeaux
0 - 3
Lille
Lille

Botman is bezig aan een zeer geslaagd eerste seizoen bij Lille en daarom waren er best wat supporters die bang waren dat de verdediger op Deadline Day nog een transfer zou maken. De Nederlander verstuurde echter een duidelijke boodschap: hij gaf aan dat hij sowieso bij Lille wilde blijven en zich volledig focust op de Franse titelstrijd en de aankomende duels met Ajax, in de zestiende finales van de Europa League. Daarmee stelde hij de aanhang gerust.

Botman had ook tegen Girondins Bordeaux weer een basisplaats, zoals gebruikelijk naast José Fonte in het centrum van de defensie, en Lille hield het achterin opnieuw dicht. De Noord-Fransen waren duidelijk sterker dan de tegenstander en beloonden zichzelf met doelpunten van Yusuf Yazici, Timothy Weah en Jonathan David. Zo zette Lille een volgende stap naar een mogelijke landstitel.

Dijon
Dijon
0 - 1
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Memphis Depay scoorde in de laatste drie wedstrijden niet en ook tegen Dijon wist de Nederlander het net niet te vinden. Lyon kan echter ook winnen zonder een directe inbreng van zijn sterspeler: Saint-Étienne (0-5) en Bordeaux (2-1) werden al eerder verslagen en tegen Dijon werd Lucás Paqueta de matchwinner. De middenvelder werd vrijgespeeld door Karl Toko Ekambi en schoof beheerst binnen.

Voor Lyon bleek dit doelpunt voldoende te zijn voor drie punten. De Zuid-Fransen blijven Lille zodoende volgen: de achterstand op de koploper bedraagt twee punten. 

PSG
PSG
3 - 0
Nîmes
Nîmes

Ángel Di María was de grote man bij Paris Saint-Germain, dat met Mitchel Bakker als linksback afrekende met Nîmes. Di María was in de eerste helft goed voor een goal en een assist en vooral bij de 2-0 bewees de Argentijn zijn klasse, met een prachtige indraaiende voorzet op Pablo Sarabia. Di María had even daarvoor de score geopend door te profiteren van een verkeerde terugspeelbal.

Het mooiste doelpunt van de avond werd gemaakt door Kylian Mbappé. De man die deze week aangaf geen moeite te hebben met zijn rol in de schaduw van Neymar schoot de bal op de rand van het strafschopgebied met een heerlijke curve in de bovenhoek. Voor Mbappé betekende het zijn vijftiende goal van het seizoen.

Lens
Lens
2 - 2
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Het is dit gehele seizoen al onrustig bij Olympique Marseille, maar het toppunt werd deze week wel bereikt, toen André Villas-Boas zijn ontslag indiende omdat er een speler was aangetrokken die hij helemaal niet wilde hebben. De speler in kwestie, Olivier Ntcham, was er tegen Racing Lens nog niet bij. Milik speelde wél en maakte vlak voor rust zijn eerste goal voor Marseille. De voormalig Ajacied gleed na een volley van Alvaro González de bal binnen en zorgde zo voor de 0-2 voorsprong. Dat was niet voldoende voor een zeer welkome zege: Lens kwam in de tweede helft terug tot 2-2.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2020/2021

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
38
24
11
3
64-23
+41
83
2
PSG
38
26
4
8
86-28
+58
82
3
Monaco
38
24
6
8
76-42
+34
78
4
Olympique Lyonnais
38
22
10
6
81-43
+38
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.