Bosz ziet Lyon in Spanje gelijkspelen tegen Europa League-winnaar Villarreal

Peter Bosz blijft met Olympique Lyon nog ongeslagen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na de 4-1 overwinning op VfL Wolfsburg van vorige week zag Bosz zijn formatie gelijkspelen tegen Europa League-winnaar Villarreal: 2-2.

Nadat zaterdagavond het Wolfsburg van Mark van Bommel met ruime cijfers aan de kant werd gezet, was donderdagavond Villarreal de tegenstander in het Spaanse Murcia. Na zes minuten kwam Lyon al aan de leiding via de Braziliaan Jean Lucas, die de bal op de rand zestien beheerst in de rechterhoek schoot.

Europa League-winnaar Villarreal kwam daarna sterk terug. Door treffers van Moi Gomez en Boulaye Dia stond kwam de ploeg van trainer Unai Emery na ruim een half uur spelen op 2-1. Bosz zag Lyon nog voor rust op gelijke hoogte komen. Met een fraaie volley (zie video onderaan het artikel) bracht Houssem Aouar Les Gones op 2-2.

In de tweede helft werd bij de Spanjaarden volop gewisseld. Bosz voerde slechts twee wissels door tijdens de wedstrijd. Zijn ploeg werd via spits Moussa Dembélé nog een paar keer dreigend en bij Villarreal was invaller Dani Parejo nog dicht bij een doelpunt, maar gescoord werd er niet meer in het zuidoosten van Spanje.

Lyon speelt zondag de laatste oefenwedstrijd tegen Portugees kampioen Sporting Portugal. De Franse competitie begint voor Bosz, die nog altijd hoopt op de komst van Ajax-doelman André Onana, op 8 augustus in eigen huis tegen Stade Brest. Lyon werd vorig seizoen vierde in de Ligue 1, op zeven punten van kampioen Lille.