Bosz tevreden bij Lyon: 'Deze groep heeft de wil om mijn speelstijl te leren'

Reacties

Peter Bosz is tevreden over zijn start bij Olympique Lyon. De Nederlander boekte bij zijn officieuze debuut zaterdag een 5-1 overwinning op Bourg en Bresse.

Bosz tevreden bij Lyon: 'Deze groep heeft de wil om mijn speelstijl te leren'
© Pro Shots

'Het was goed om elke speler minstens 45 minuten te laten spelen. Er waren goede en minder goede momenten, maar we hebben goed kunnen werken aan onze manier van spelen. Mijn eerste tien dagen hier zijn goed verlopen. Deze groep heeft de wil getoond om te werken en mijn stijl te leren', concludeert Bosz tegenover L'Équipe.

'Het belangrijkste is om onze wedstrijden te winnen, maar ik hoop dat dat gepaard gaat met een aanvallende en aantrekkelijke manier van spelen voor de fans. Het is niet gemakkelijk om aanvallend te spelen en te winnen, maar het is mogelijk. Ik vind het leuk om van achter op te bouwen, ik stop ook graag veel intensiteit in het spel, met en zonder bal. Daarom is het druk zetten belangrijk', legt Bosz uit.

Het tegendoelpunt viel door een fout in de opbouw van doelman Julian Pollersbeck. Middenvelder Bruno Guimarães werd daar niet door verrast. 'Met deze coach verandert er veel. Hij heeft totaal andere ideeën. We spelen op balbezit en proberen van achteruit op te bouwen, vandaag hebben we daarvoor de prijs betaald met een doelpunt, maar we zullen er steeds beter in worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.