De spits die niet de spits van Lyon wil zijn blinkt uit bij debuut Bosz

Reacties

Peter Bosz heeft zijn eerste wedstrijd als coach van Olympique Lyon gewonnen. Uitgerekend Moussa Dembélé, die volgens regionale media duidelijk heeft gemaakt dat hij geen rol wil spelen in het project van de Nederlandse trainer, was met twee goals op dreef tegen Bourg en Bresse: 5-1.

De spits die niet de spits van Lyon wil zijn blinkt uit bij debuut Bosz
© Pro Shots

Bosz werd eind mei gepresenteerd bij Lyon, waar hij een tweejarig contract tekende, en moet voor zijn ploeg in ieder geval op zoek naar een opvolger voor zijn naar Barcelona vertrokken landgenoot Memphis Depay. De 24-jarige Dembélé kwam daarvoor in aanmerking. Hij ging in januari op huurbasis naar Atlético Madrid, dat geen gebruikmaakte van de optie tot koop die het had. De Spanjaarden willen Dembélé zeker overnemen, maar dan moet er opnieuw onderhandeld worden.

Dembélé heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Madrid en heeft volgens Le Progrès zeer duidelijk gemaakt dat hij niet de opvolger van Memphis wil worden bij Lyon. De Fransen zouden bereid zijn om mee te werken aan de wens van de aanvaller, maar vooralsnog staat hij nog gewoon onder contract bij Lyon. Bosz kon Dembélé zaterdagavond dan ook gewoon opstellen.

Met twee doelpunten liet de spits met een transferwens zich gelden. Hij opende op aangeven van Samuel Bossiwa de score en werkte kort voor rust ook de 2-0 binnen. Bosz voerde voor de tweede helft de nodige wissels door en haalde ook Dembélé naar de kant. Een fout van doelman Julian Pollersbeck werd afgestraft door Mathieu Ezikian en maakte het oefenduel weer spannend.

Voor Bosz ging het bij zijn vuurdoop niet mis. De talentvolle Bradley Barcola bracht de marge al snel terug naar twee en leverde even later de assist op de 4-1 van Islam Slimani. Het slotakkoord kwam op naam van Castello Lukeba, die raak kopte uit een hoekschop.  Zo begint het Bosz-tijdperk bij Lyon op de gewenste manier.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.