Bosz hard aan het werk bij Lyon: 'Spelers moeten leren om druk te zetten'

Reacties

Peter Bosz is tevreden over de stappen die er worden gezet door zijn spelers bij Olympique Lyon. De coach heeft het gevoel dat zijn selectie steeds beter doorkrijgt wat er wordt verlangd.

Bosz hard aan het werk bij Lyon: 'Spelers moeten leren om druk te zetten'
© Pro Shots

Bosz staat bekend om zijn aanvallende speelwijze, met het vroeg onder druk zetten van de tegenstander. Dat probeert de Nederlander er ook in te krijgen bij Lyon. In de oefenzege van zaterdag op het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel (4-1) zag hij al goede dingen terug.

'Ik ben heel tevreden', zei Bosz voor de camera van OLTV. 'We werken aan onze speelwijze en het is belangrijk dat de spelers de speelstijl zich eigen maken. We zetten nu niet altijd goed druk, maar we waren ook vermoeid. Dat is normaal, het is de start van de voorbereiding. En spelers moeten leren om druk te zetten.'

Bosz ziet dat zijn spelers wel al het een en ander hebben opgepikt. 'Ons eerste doelpunt kwam voort uit het goed druk zetten. Het afgekeurde doelpunt was helemaal prachtig, met een schitterende pass achter de verdediging van Wolfsburg. We moeten nog aan een hoop dingen werken, maar dit is wel goed voor het vertrouwen.'

Lyon vervolgt de voorbereiding nu met een trainingskamp in Spanje. Jason Denayer, Anthony Lopes en Léo Dubois zullen dan aansluiten bij de selectie van Bosz.

De samenvatting van Lyon - Wolfsburg:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.