Bosz wijst op de sterke punten van Sturm Graz

Reacties

De wedkantoren mogen dan denken dat Sturm Graz – PSV een formaliteit wordt dinsdagavond, PSV-trainer Peter Bosz eist opperste concentratie van zijn troepen om door te dringen tot de laatste schifting voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Bosz wijst op de sterke punten van Sturm Graz
© Pro Shots
Sturm Graz
Sturm Graz
1 - 3
PSV
PSV

'Ik zie het morgen als een wedstrijd die ik absoluut wil winnen, zoals altijd. We hebben een uitstekende uitgangspositie, maar we moeten het wel doen. Er zijn nog negentig minuten in dit stadion. Je dient je tegenstander altijd te respecteren. Ze zullen gevaarlijk worden uit standaardsituaties en we zullen heel geconcentreerd moeten zijn', aldus Bosz die met zijn ploeg een 4-1 voorsprong verdedigt in de Merkur-Arena.

Verder ging het vooral over rechtsachter Jordan Teze. Of ja, rechtsachter? 'Als hij het goed invult is het niet helemaal rechtsback, we spelen eigenlijk met drie centrale verdedigers. Hij zal minder over Johan (Bakayoko) heen moeten gaan dan Patrick van Aanholt over Noa Lang doet. Ik heb nog nooit iemand gecoacht die zo'n pass naar het middenveld heeft, die zulke ballen kan spelen. Zijn huidige positie is daarin ideaal', aldus Bosz.

Lovende woorden ten spijt, uiteraard ziet de trainer ook nog verbetermogelijkheden voor zijn 23-jarige pupil. 'Dat moet ook, daar hebben we het over gehad. Ik heb hem verteld waar ik vind dat hij zich nog moet verbeteren, en daar is hij heel hard mee aan de slag gegaan.'

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.