Bosz vindt kritiek op Schouten na Oranje-optreden overdreven

Reacties

Peter Bosz vindt dat Jerdy Schouten zich vorige week prima heeft gemanifesteerd in het Nederlands elftal. De middenvelder oogde in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland (1-0) minder balvast dan in het shirt van PSV.

Bosz vindt kritiek op Schouten na Oranje-optreden overdreven
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
0 - 3
PSV
PSV

Uiteraard houdt Bosz de uitgevlogen PSV'ers nauwlettend in de gaten tijdens interlandperiodes. Daarna, als ze zich weer aansluiten bij de club, gaat de oefenmeester altijd even kort zitten met de speler. Dat kan een paar minuten zijn, of iets langer.

'De kritiek op Schouten vond ik overdreven', vertelde Bosz vrijdag tijdens het persmoment richting het bezoek van PSV aan FC Twente. 'Maar misschien is het alleen maar gunstig als mensen zich verrassen of verbaasd zijn als hij ook eens een keer een bal verspeelt.'

Volgens Bosz heeft Schouten allang aangetoond op topniveau mee te kunnen. 'Normaal gesproken is het Nederlands elftal het hoogste niveau dat er is in Nederland. Ik denk dat wij daar dicht tegenaan schuren. Wij trainen ook meer met elkaar, dat maakt het makkelijker. En bij ons doet hij het uitstekend.'

Schouten speelde tegen Ierland zijn tweede interland, nadat hij in juni 2022 onder Louis van Gaal debuteerde in Oranje. Tegen Gibraltar kwam de middenvelder dinsdag niet in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.