Bosz vervolgt uitstekende serie met Leverkusen en hijgt Bayern in de nek

Reacties

Het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz heeft zondag goede zaken gedaan in de Bundesliga. Met een zege bij Schalke 04 profiteerde de ploeg van puntenverlies dat de concurrentie zaterdag leed. Aan de horrorreeks van Schalke komt ondertussen maar geen eind.

Bosz vervolgt uitstekende serie met Leverkusen en hijgt Bayern in de nek
© Pro Shots
Schalke 04
Schalke 04
0 - 3
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Leverkusen klimt door de zege naar de tweede plek in de Bundesliga en naderde koploper Bayern München tot één punt. De koploper speelde zaterdag gelijk tegen RB Leipzig (3-3), dat toen nog de tweede plek bezette. Borussia Dortmund kwam tegen Eintracht Frankfurt niet verder dan 1-1 en ook nummer vijf VfL Wolfsburg won niet bij 1. FC Köln (2-2).

Met Daley Sinkgraven in de basis kwam Leverkusen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, zij het met hulp van Schalke. Verdediger Malick Thiaw kopte een corner van Leon Bailey namelijk in zijn eigen doel. In de tweede helft werd het nog erger voor de thuisploeg. Julian Baumgartlinger zorgde met het hoofd voor 0-2, opnieuw uit een hoekschop van Bailey. Vervolgens stopte keeper Lukasz Hradecky een strafschop van Steven Skrzybski en maakte Patrik Schick er aan de andere kant 0-3 van.

Leverkusen is na tien speelrondes nog altijd ongeslagen in de Bundesliga. De ploeg van Bosz won zes keer en speelde vier keer gelijk. Alleen Wolfsburg verloor ook nog niet. De horrorreeks van Schalke zorgt voor een schril contrast. Die Königsblauen wonnen voor de 26ste wedstrijd op rij niet in de Bundesliga. De laatste zege dateert van 17 januari tegen Borussia Mönchengladbach (2-0).

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.