Bosz tikt Bakayoko op de vingers na volmaakte PSV-avond

Reacties

Peter Bosz is erg blij met de wijze waarop PSV de test in Enschede heeft doorstaan. De coach beaamde dat de avond voor de Eindhovenaren volmaakt was, al liet hij nog wel doorschemeren dat er wat pijntjes waren.

Bosz tikt Bakayoko op de vingers na volmaakte PSV-avond
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
0 - 3
PSV
PSV

Bosz gaf direct toe dat de vroege rode kaart voor Mees Hilgers een grote rol had gespeeld in de topper. Hij wilde niet filosoferen over hoe de wedstrijd was verlopen als Twente niet in de 25ste minuut met tien man was komen te staan. 'Daar hoeven we ook niet over na te denken, want het was niet zo. We hebben een lastige uitwedstrijd met 3-0 gewonnen en daar zijn we heel bij mee', reageerde de trainer bij ESPN.

Hij vond dat PSV vanaf het begin Twente uitstekend had bestreden. Bosz: 'Je probeert een wedstrijd altijd te voorspellen. We hebben gezien hoe ze het hier tegen andere topploegen deden en we hebben geprobeerd daar van te leren. Ik denk dat we het goed deden. We hadden het aardig voor elkaar.'

Bosz gaf aan dat André Ramalho in de 79ste minuut werd gewisseld omdat hij niet okselfris meer was. 'Hij heeft dat wel vaker, dat hij tegen het einde van de wedstrijd eraf moet. Daar zijn we al goed naar aan het kijken, wat we daar mee kunnen. Dat hij het niet negentig minuten weet vol te houden', legde de coach uit. Bosz gaf bovendien aan dat 'een paar jongens een behoorlijke tik hadden gehad', zonder te specificeren om wie het ging.

Bakayoko was een van de belangrijke spelers die wel tot het einde bleef staan op weg naar de zo belangrijke week met wedstrijden tegen Sevilla en Feyenoord. De topper tegen Feyenoord had de rechtsbuiten bijna moeten missen vanwege een schorsing. Bakayoko kwam in de slotfase goed weg zonder tweede gele kaart na een onhandige overtreding bij de zijlijn. 'Stom van hem', zei Bosz over die actie. 'Je kunt wel zeggen dat het lichtjes is, maar hij heeft al geel op zak. Doe dat nou dan niet. Het is niet heel veel, maar… Dit is dom. Dat heb ik hem al verteld.'

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.