Bosz kritisch: 'Ik weet niet wie dit programma heeft samengesteld...'

Reacties

Peter Bosz heeft nog maar eens zijn beklag gedaan over het speelschema waarmee Bayer Leverkusen is opgezadeld na de hervatting van de Bundesliga. De Nederlandse trainer constateert dat geen enkele andere club in de hoogste Duitse afdeling zo weinig rust heeft tussen de duels als zijn ploeg.

Bosz kritisch: 'Ik weet niet wie dit programma heeft samengesteld...'
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
3 - 1
1. FC Köln
1. FC Köln

Bosz ventileerde zijn onvrede daarover nog maar eens richting het thuisduel van woensdag met 1. FC Köln. Die wedstrijd volgt drie dagen na het uitduel van afgelopen zondag met Schalke 04, terwijl Leverkusen komende zaterdag ook weer aan de bak moet als het bezoek aan Hertha BSC op de rol staat. Eerder zat er naar de smaak van Bosz ook al te weinig rust tussen de competitieduels met Borussia Mönchengladbach (23 mei), VfL Wolfsburg (26 mei) en SC Freiburg (29 mei), terwijl Leverkusen vorige week drie dagen na de kraker tegen Bayern München moest aantreden in de halve finale van het Duitse bekertoernooi.

Bosz liet op die momenten ook al weten daar niet blij mee te zijn en deed dat dinsdag nogmaals. 'We zijn de enige ploeg in de Bundesliga die na de coronapauze vijf keer weer moet spelen na slechts twee dagen rust', tekende Kicker op uit de mond van de 56-jarige trainer. 'Ik weet niet wie dit programma heeft samengesteld, waarschijnlijk niet iemand uit Leverkusen….', was Bosz kritisch. Bayern heeft dit drie keer, de andere teams maximaal twee keer. En wij vijf keer. Maar dat is nu eenmaal zo. We zullen ermee moeten leven.'

Bosz constateert dat zijn ploeg moeite heeft om constant te presteren. 'Het klopt dat we niet op ons best hebben gepresteerd na de eerste twee wedstrijden in Bremen en Gladbach. Daarna waren we soms goed en dan weer niet zo goed.' Toch kijkt de coach vol vertrouwen uit naar het seizoenslot. 'We hebben erg goede spelers en hebben laten zien dat we ook een erg goede ploeg hebben. Het gaat ons weer lukken om negentig minuten lang goed te spelen, misschien wel morgen. En bij ons begint dat met goed voetbal spelen en onze Gegenpressung moet goed zijn.'

Ondanks de wisselvallige prestaties ligt Leverkusen op koers voor Champions League-kwalificatie. Bosz weet dat zijn ploeg het volledig in eigen hand heeft. 'Het hangt helemaal van onszelf af. We moeten beter spelen dan tegen Schalke (1-1, red.). We moeten winnen om de strijd om plek vier in eigen hand te houden. Als we ons niveau halen, wint Köln niet van ons, ook als Köln goed speelt. We moeten morgen een topprestatie neerzetten, dan hebben we goede kans om te winnen', aldus Bosz, die op 4 juli ook nog de bekerfinale speelt tegen Bayern.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.