Bosz is op De Toekomst begonnen als trainer van Ajax

Reacties

Ajax begint vandaag de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De nieuwe trainer Peter Bosz meldde zich maandagochtend met assistent-trainer Hendrie Krüzen op De Toekomst, waarna de spelers binnendruppelden.

Bosz is op De Toekomst begonnen als trainer van Ajax

De eerste werkdag staat nog in het teken van individuele testen, waarna dinsdag een duurloop op het programma staat. Woensdagochtend vindt de eerste veldtraining plaats. De internationals Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Riechedly Bazoer, Lasse Schöne komen nog niet in actie. Zij kwamen door interlandverplichtingen nog later in actie en krijgen langer vrijaf. Dat geldt zeker ook voor Arek Milik, die momenteel nog met Polen actief is op het EK. De Colombiaanse versterkingen Davinson Sánchez en Mateo Casierra sluiten eveneens later aan.

Wel zullen verschillende talenten vanaf vandaag de kans krijgen om zich bij Bosz in de kijker te spelen. Kasper Dolberg, Abdelhak Nouri, Frenkie de Jong, Robert Muric, Vaclav Cerny en Donny van de Beek maken onderdeel uit van de eerste selectie.  

Na de eerste trainingsweek in Amsterdam belegt Ajax van 4 tot en met 9 juli een trainingskamp in het Oostenrijkse Mayrhofen. De trainingsweek zal op zaterdag worden afgesloten met een oefenduel, wie de tegenstander is op die middag is nog onbekend. Vervolgens zal het oefenprogramma bestaan uit confrontaties met AFC (12 juli), AA Gent (16 juli) en Krylia Sovetov Samara (16 juli), terwijl de club waarschijnlijk op 20 juli een oefenduel met Olympique Marseille speelt. Een week later zal de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League plaatsvinden. Daarvoor vindt op 15 juli de loting plaats.  

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.