Bosz: 'Ik had in de rust wel negen of tien spelers kunnen wisselen'

De 2-0 nederlaag tegen AS Monaco had volgens trainer Peter Bosz niets met het gehanteerde systeem te maken. De trainer van Olympique Lyonnais vond simpelweg dat zijn spelers totaal niet thuisgaven in de eerste helft.

Monaco
Monaco
2 - 0
Olympique Lyonnais

Dat terwijl Lyon net de weg omhoog leek te hebben ingezet met drie competitiezeges op rij. Monaco maakte een einde aan die serie door al in de tweede minut toe te slaan via Jean Lucas en de voorsprong vervolgens te verdubbelen via clubtopscorer Wissam Ben Yedder. Na afloop kreeg Bosz de vraag of het misschien met het systeem met drie verdedigers te maken had, maar daar wilde de Nederlandse coach niks van weten.

'Ik had veel vragen verwacht, maar deze niet. Het systeem had in mijn ogen niets te maken met wat er vanavond gebeurde', reageerde Bosz tegenover L'Equipe. 'Als je in de eerste helft geen enkel duel wint en elke bal achter de defensie gevaar oplevert, hoeven we het niet over het systeem te hebben. Als je een wedstrijd zo begint... Ik ben blij dat het bij rust pas 2-0 stond. Zonder Antho (doelman Lopes, red.) op doel het had het 3-0 of 4-0 gestaan.'

En dus wisselde de ontevreden Bosz in de rust drie spelers. 'Maar ik had er ook negen of tien kunnen wisselen. Het was niet goed en dat moet worden gezegd', vervolgde de trainer van Lyon, die vooraf nog had bedrukt dat de overwinning van afgelopen week tegen Olympique Marseille niets te betekenen had. 'Natuurlijk wonnen we drie duels op rij, maar dat betekent niets. Vandaag was belangrijk, maar ik zag helemaal niets dat goed ging.'

Champions League
En dus incasseerde Lyon weer een domper, terwijl het juist iets in te halen heeft na het vele puntenverlies in de eerste seizoenshelft. Bosz vindt dat Lyon nu even niet aan plaatsing voor de Champions League moet denken. 'Je kan altijd dromen, maar je bereikt er niets mee. Je moet proberen elke wedstrijd te winnen, dat is het belangrijkste. En als we dat niet doen, hoeven we ook niet te dromen. Dat moet iedereen begrijpen.'