Olympique Lyon heeft dinsdagavond voor de derde keer op rij gewonnen in de Ligue 1. Ondanks flink wat personele zorgen zorgde de ploeg van trainer Peter Bosz voor een knappe ommekeer tegen concurrent Olympique Marseille.

Olympique Lyonnais
2 - 1
Olympique Marseille

Door een serie van zes duels zonder nederlaag was Lyon weer wat opgeklommen in de Franse competitie. Bij een overwinning op Marseille zou de achterstand op L'OM, dat bij aanvang van de wedstrijd derde stond, slinken tot zes punten. De hoop bij de thuisploeg op zo'n zege kreeg al snel een flinke knauw in het Parc Olympique Lyonnais. Al in de tiende minuut zette Matteo Guendouzi de bezoekers op voorsprong door toe te slaan uit een voorzet van Dimitri Payet: 0-1.

Voor Bosz was het puzzelen tegen Marseille. Door interlandverplichtingen kon hij al niet beschikken over smaakmaker Lucas Paqueta en Karl Toko Ekambi. Frans international Houssem Aouar was bovendien geblesseerd en er was een paar dagen geleden afscheid genomen van spelverdeler Bruno Guimarães, die voor meer dan veertig miljoen euro is weggekocht door Newcastle United.

Zorgen waren er dus absoluut bij Lyon, dat nog niet kon beschikken over aanwinsten Romain Faivre en Tanguy Ndombélé. Des te knapper was het dat het wel lukte om het gevaar van Marseille na rust grotendeels te neutraliseren. Lyon probeerde de ploeg van coach Jorge Sampaoli verder terug te dringen en voerde de druk op. In de 76ste minuut had dat resultaat. Xherdan Shaqiri scoorde op aangeven van de jonge vleugelverdediger Malo Gusto: 1-1.

Lyon nam geen genoegen met een punt en werd in de absolute slotfase beloond voor de aanvalslust. Invaller Moussa Dembélé groeide uit tot de matchwinner. De spits zorgde in de 89ste minuut voor de 2-1 en deed dat op weergaloze wijze. Na een prachtige aanname en een net zo mooie lichaamsbeweging klopte hij de uitgekomen Pau Lopez met een stiftje. Door die o zo belangrijke overwinning vindt Lyon de aansluiting bij de ploegen die strijden om de derde plek en dus een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Payet
Het duel tussen Lyon en Marseille dinsdagavond was het laatste hoofdstuk in de soap die in november ontstond. Payet werd in Lyon geraakt door een flesje water dat vanuit het publiek gegooid werd, waarna de wedstrijd stilgelegd en later definitief gestaakt werd. Marseille wilde niet verder spelen omdat in de ogen van de bezoekers de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. De wedstrijd werd dus uiteindelijk op de eerste dag van februari ingehaald.