Bosz hoopt met 'moedig' Leverkusen wéér zand in Bayern-motor te strooien

Reacties

Bayern München lijkt momenteel onverslaanbaar in Duitsland. Als er dan een ploeg in staat moet zijn Der Rekordmeister pijn te doen, is het de formatie van Peter Bosz wel. De trainer van Bayer Leverkusen hoopt dat zijn ploeg moedig voor de dag komt in het treffen met de lijstaanvoerder, die misschien ook wel in de bekerfinale de opponent is.

Bosz hoopt met 'moedig' Leverkusen wéér zand in Bayern-motor te strooien
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 4
Bayern München
Bayern München

Gezien de huidige vorm van Bayern onder coach Hansi Flick is het al een opvallende statistiek: Bayer Leverkusen won de laatste twee ontmoetingen met Bayern in de Bundesliga. In februari 2019 met 3-1 en in november met 1-2 in München. Bij dat laatste duel was Flick ook al de opponent van Bosz. Wie meer statistieken bekijkt ziet een vergelijkbaar beeld. Leverkusen is allerminst een voetveeg van het met harde hand in Duitsland regerende Bayern; van de laatste zes duels in Leverkusen won Bayern maar één keer.

Voetballiefhebber
En toch lijkt niemand een stunt te verwachten. Bosz liet bij de persconferentie niet het achterste van zijn tong zien en roemde de aanstaande kampioen. 'Wij spelen vooral voor onszelf. We willen ons plaatsen voor de Champions League en hebben de punten hard nodig. We bereiden ons daarom zoals altijd voor: we zijn voor 95 procent met ons eigen spel bezig en 5 procent met de tegenstander. En dat laatste doet deugd, want als voetballiefhebber geniet ik volop van het voetbal dat Bayern speelt.'

Bosz kan zaterdag nog niet over verdediger Lars Bender, maar wel weer over spits Kevin Volland beschikken. Zijn antwoord op de vraag hoe Bayern te verslaan, is kort. 'Moedig zijn en ons eigen spel voor honderd procent uitvoeren.'

Zijn collega-trainer is al even netjes. Van revanche voor de vorige nederlaag wil Flick niets weten. 'Dit is weer een andere wedstrijd.' Op zijn hoede is hij wel. 'Leverkusen speelt mooi voetbal en is erg efficiënt. Ze hebben een paar heel snelle spelers, dus we zullen moeten uitkijken en leren van het eerste duel.'

Records
Met nog vijf duels te gaan twijfelt niemand er meer aan dat Bayern kampioen wordt. Flick zou zijn ploeg zelfs op ultieme wijze de geschiedenisboeken in kunnen krijgen. Nooit maakte een ploeg meer goals dan Bayern in het recordjaar 1972, toen van de 101 treffers Gerd Müller er liefst veertig voor zijn rekening nam. Met nog vijf optredens voor de boeg staat de teller nu op 86 doelpunten. 

Spits Robert Lewandowski tekende dit seizoen voor 29 van die 86 goals, maar heeft niet bepaald goede herinneringen aan Leverkusen. In zestien duels scoorde hij maar drie keer, het minst van alle tegenstanders die hij minimaal tien keer trof. Een statistiek die hem in zijn jacht op Müller niet heel lekker uitkomt.

Of er na het duel van zaterdag nog een ontmoeting tussen de twee ploegen volgt, moet dinsdag en woensdag blijken. Toch zou het heel goed het affiche van de bekerfinale kunnen worden. In de halve eindstrijd neemt Bayern het op tegen Eintracht Frankfurt en Bosz tegen FC Saarbrücken. Mocht het zover komen, zou het voor Bosz lekker zijn met een derde competitiezege op rij daadwerkelijk als Angstgegner van het onaantastbare Bayern door het leven te gaan. Misschien is Bayern dan toch niet zo onverslaanbaar?

In onze videorubriek Black Friday ging Pieter Zwart in op de manier hoe Bayern te verslaan is.

Bayern München onverslaanbaar? Zo klop je de Champions League-favoriet
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.