Bosz heeft goud in handen: fenomenale Havertz troeft zelfs 'Der Bomber' af

Reacties

Als er één speler extreem sterk uit de coronabreak is gekomen, dan is het Kai Havertz wel. De twintigjarige smaakmaker van Bayer Leverkusen liet zaterdag twee treffers aantekenen in de kraker tegen Borussia Mönchengladbach (1-3 winst) nadat hij maandag al twee keer succesvol was geweest tegen Werder Bremen (1-4 zege).

Bosz heeft goud in handen: fenomenale Havertz troeft zelfs 'Der Bomber' af
© Pro Shots

Dit kalenderjaar heeft Havertz in officiële duels een direct aandeel gehad in liefst achttien goals: zelf was hij elf keer de schutter en zeven keer verzorgde hij een assist. Geen enkele Bundesliga-speler presteerde tot zaterdagavond beter in dit opzicht.

In totaal heeft de zevenvoudige international al 34 Bundesliga-goals gemaakt. Alleen Klaus Fischer was ooit jonger toen hij op dit aantal stond, het scheelt slechts een maandje (zie onderstaande tabel). Zelfs Gerd Müller had nog niet zo vaak gescoord op die leeftijd, al had Der Bomber wel aanzienlijk minder wedstrijden nodig dan Havertz.

'We wilden hier per se winnen, ik denk dat dit verdiend is', meldde de technicus direct na afloop via de officiële Bundesliga-kanalen. Vanwege zijn doorlopende contract tot medio 2022 heeft Leverkusen goud in handen met Havertz, die voor de corona-uitbraak al aan zo'n beetje elke topclub werd gelinkt. Die belangstelling zal na de galavoorstellingen van deze week niet bepaald zijn afgenomen.

Bosz
De overwinning katapulteerde Leverkusen naar de derde plaats in de Bundesliga, een plek die aan het einde van de rit leidt tot Champions League-voetbal. Extra zoet is dat Gladbach een directe concurrent is. 'Dit was een heel belangrijk duel in de Champions League-strijd. We speelden moedig naar voren', analyseerde trainer Peter Bosz. 'In de eerste helft waren we sterk, na rust hadden we het moeilijker. Al met al is dit een goede prestatie geweest.'

Bosz kreeg op de persconferentie uiteraard vragen over de Havertz-factor. 'Hij speelde iets beter dan tegen Bremen. Maar het gaat niet om Kai. Wij als Leverkusen hebben het uitstekend gedaan en Kai was daar een onderdeel van.'

Dinsdag vervolgt Leverkusen de competitie met een thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg.

Jongste spelers met 34 Bundesliga-goals:

Speler Club Leeftijd bij 34ste goal
Klaus Fischer Schalke 04 20 jaar, 10 maanden, 11 dagen
Kai Havertz Bayer Leverkusen 20 jaar, 11 maanden, 12 dagen
Dieter Müller 1. FC Köln 21 jaar, 0 maanden, 18 dagen
Timo Werner RB Leipzig 21 jaar, 2 maanden, 7 dagen
Gerd Müller Bayern München 21 jaar, 2 maanden, 18 dagen
Uli Hoeness Bayern München 21 jaar, 3 maanden, 23 dagen
Horst Köppel Borussia M'gladbach 21 jaar, 5 maanden, 29 dagen
Olaf Thon Schalke 04 21 jaar, 6 maanden, 13 dagen
Herbert Waas Bayer Leverkusen 21 jaar, 7 maanden, 5 dagen
Rainer Budde MSV Duisburg 21 jaar, 11 maanden, 29 dagen
Analyse Peter Bosz: van kamikaze-voetbal naar bondscoach van Oranje?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Havertz
Meer over K. Havertz
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.