Bosz en Sinkgraven grijpen volledig kansloos naast CL-escape

Reacties

Bayer Leverkusen moet het na de winterstop doen met een doorstart in de Europa League. De ploeg van trainer Peter Bosz had nog een kleine kans op een vervolg in de Champions League, maar een dergelijke ontsnapping zat er eigenlijk geen moment in: Juventus en Atlético Madrid gaan gewoon door.

Bosz en Sinkgraven grijpen volledig kansloos naast CL-escape
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
0 - 2
Juventus
Juventus

Bosz en zijn spelers hadden woensdagavond een klein mirakel nodig om zich alsnog bij de beste zestien ploegen van Europa te scharen. Sowieso moesten de Duitsers thuis zelf winnen van Juventus, daarnaast moest Atlético Madrid thuis punten verspelen tegen de al uitgeschakelde hekkensluiter Lokomotiv Moskou. Bij die eerste opdracht ging het echter al mis, aangezien de bezoekers er dankzij nog maar eens een treffer van Cristiano Ronaldo met de drie punten vandoor gingen.

Juventus was zonder Matthijs de Ligt afgereisd naar Duitsland, terwijl ook de geblesseerden Aaron Ramsey, Douglas Costa, Giorgio Chiellini, Sami Khedira en Rodrigo Bentancur ontbraken. Desondanks liet trainer Maurizio Sarri vooraf al weten dat hij en zijn spelers absoluut niet van plan waren om Bosz de helpende hand toe te steken. Dat bleek uit het feit dat Juve in een sterke opstelling begon, hetgeen ook duidelijk werd in het spelbeeld.

Leverkusen-talent Moussa Diaby schoot de bal in de eerste helft nog wel tegen de paal, maar verder waren het toch vooral de Italianen die dreigend waren, terwijl de thuisploeg niet verder kwam dan wat speldenprikjes. Cristiano Ronaldo kon voor een leeg doel nét niet bij een lage voorzet van Gonzalo Higuaín, de Portugese vedette schoot de bal even later net voorlangs, waarna ook Juan Cuadrado geen doel trof. Na rust was het spelbeeld hetzelfde: De Oude Dame was beter dan Die Werkself.

Zo werd een treffer van Cristiano Ronaldo afgekeurd wegens buitenspel en moest Daley Sinkgraven (die negentig minuten speelde) ingrijpen voordat Federico Bernardeschi de 0-1 kon binnenschieten. Leverkusen kwam er steeds minder vaak uit en moest een kwartier voor tijd dan toch capituleren. De ingevallen Paulo Dybala gaf voor, CR7 tikte van dichtbij zijn 128ste CL-treffer binnen. In de blessuretijd bepaalde Higuaín de eindstand met een droge knal op 0-2.

Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 0
Lokomotiv Moskou
Lokomotiv Moskou

Door de nederlaag van zijn elftal hoefde Bosz al helemaal niet meer naar de uitslag in het Wanda Metropolitano te kijken, Russische hulp voor Leverkusen kwam er ook geen moment. Al vrij vroeg in de wedstrijd werd namelijk duidelijk dat Atlético zich vrij simpel en op eigen kracht zou gaan kwalificeren voor de achtste finale.

Na nog geen minuut spelen verdiende toptalent João Félix al een strafschop, toen hij onderuit werd gegleden door Lokomotiv-keeper Anton Kochenkov. Die maakte zijn fout echter goed door de pingel van Kieran Trippier knap te stoppen. Dat hij daarbij van zijn doellijn kwam, was voor de arbitrage blijkbaar geen reden om de strafschop over te laten nemen.

Het nieuws van de gemiste pingel zal ongetwijfeld zijn doorgekomen in Leverkusen, en daar voor wat hoop hebben gezorgd, maar na een kwartier kregen de Spanjaarden wéér een strafschop. Een voorzet van Trippier werd weggekopt, waarna Rifat Zhemaletdinov de bal in zijn eigen zestien probeerde aan te nemen, maar dat deed hij zeer opzichting met zijn arm. De scheidsrechter zag het niet, maar de VAR greep in, waarna João Félix de tweede pingel van de avond wél benutte.

De wedstrijd leek halverwege de eerste helft beslist, toen Álvaro Morata de 2-0 binnentikte, maar hij werd door de VAR teleurgesteld: buitenspel. Lokomotiv liet maar weinig zien, de tweede Spaanse goal was dan ook niet meer dan logisch. Uit een voorzet van Koke volleerde verdediger Felipe fraai raak. Daarmee bracht hij zijn eigen ploeg in veilige haven, terwijl hij ook het lot van Leverkusen bezegelde.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
1
0
12-4
+8
16
2
Atlético Madrid
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Bayer Leverkusen
6
2
0
4
5-9
-4
6
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-11
-7
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.