Bosz: 'Bij vlagen Ajax gezien waar we naartoe willen'

Reacties

Peter Bosz houdt geen slecht gevoel over aan het 1-1 gelijkspel tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League, het Europees gezien slechte resultaat ten spijt.

Bosz: 'Bij vlagen Ajax gezien waar we naartoe willen'

'Bij vlagen, met name in de eerste helft, heb ik het Ajax gezien waar we naartoe willen', sprak de Ajax-trainer tegen Ziggo Sport. 'Als het goed is, zullen we in de toekomst minder snel de bal verliezen. De jongens zijn teleurgesteld door het resultaat. Juist in onze goede fase kregen we een lullige goal tegen. In de tweede helft hebben we niet meer echt de kansen kunnen creëren.'

Bosz vond dat Ajax 'redelijk begon' aan deel één van het tweeluik met de Grieken. 'Na een kwartier kregen we de overhand. Er ontstonden kansen en we zagen een goal worden afgekeurd wegens buitenspel. De tegengoal was een flinke domper, hij viel uit het niets. Daarna hadden we zelfs geluk dat het geen 0-2 werd.'

Volgende week woensdag moet Ajax in elk geval scoren om nog kans te maken op een plek in de play-offs, zoals de UEFA de laatste voorronde betitelt. Bosz ziet Riechedly Bazoer, die het duel in Amsterdam door een blessure moest missen, waarschijnlijk terugkeren. Nemanja Gudelj, dinsdag geschorst, is sowieso weer van de partij. 'En we gaan eens kijken hoeveel minuten Arek Milik kan maken. Nee, hij is nog niet weg.' Dinsdag werd bekend dat Napoli zich heeft gemeld voor de Poolse spits.

De conclusie van Bosz luidde dat 'Ajax nog niets heeft verspeeld'. Zes jaar geleden speelden de Amsterdammers in hetzelfde stadium van de Champions League met 3-3 gelijk in Thessaloniki nadat het thuisduel met PAOK in een 1-1 gelijkspel was geëindigd. Door de uitgoals drong Ajax toen door tot de play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.