'Borussia Dortmund zit in zijn maag met grootverdieners'

Reacties

Borussia Dortmund trok al vijf spelers aan voor het nieuwe seizoen, maar er staat nog veel te veranderen bij de vice-kampioen van Duitsland. Volgens directeur Hans-Joachim Watzke is de renovatie van de selectie nog niet afgerond.

'Borussia Dortmund zit in zijn maag met grootverdieners'
© Pro Shots

Dortmund zag topschutter Erling Haaland voor 75 miljoen euro naar Manchester City vertrekken en nam daarnaast ook afscheid van keepers Roman Bürki en Marwin Hitz, routiniers Axel Witsel (33, transfervrij) en Marcel Schmelzer (34, gestopt) en verdediger Dan-Axel Zagaou. Maar daar stopt het volgens Bild nog niet wat betreft de clubleiding. In totaal mogen nog vijf andere spelers, die stuk voor stuk een flink salaris verdienen, deze zomer ook nog naar een andere club uitkijken.

Het gaat om de Zwitserse verdediger Manuel Akanji, vleugelverdedigers Raphaël Guerreiro en Nico Schulz, Duits international Emre Can en Thorgan Hazard. Gezamenlijk staan ze volgens de Duitse boulevardkrant voor 32 miljoen euro op de loonlijst. Bij een goed bod mogen zij allemaal vertrekken, maar vooralsnog is van concrete interesse geen sprake. En dus zit de club in zijn maag met de vijf grootverdieners. Er is in het salarisbudget nu minder ruimte voor versterkingen.

Dortund trok met aanvaller Karim Adeyemi (Red Bull Salzburg), verdedigers Nico Schlotterbeck (SC Freiburg) en Niklas Süle (Bayern München), het Nederlandse talent Jayden Braaf (Manchester City) en middenvelder Salih Özcan (1. FC Köln) al vijf nieuwe spelers aan. Daarmee is de renovatie volgens Watzke voor meer dan vijftig procent onderweg, maar het is duidelijk dat BVB nog een spits wil aantrekken. In dat opzicht was het een tegenvaller dat Huko Ekitike voor Newcastle United heeft gekozen.

Kalajdzic
VfB Stuttgart-aanvaller Sasa Kalajdzic is volgens Duitse media nu de belangrijkste kandidaat, maar de boomlange Oostenrijker is ook in beeld bij Bayern München als alternatief voor Robert Lewandowski. Daarnaast wil Dortmund ook Borna Sosa overnemen van Die Schwaben. De Kroatische linksback is echter gewild. Ook clubs als Barcelona, Chelsea en Manchester United zouden op zijn handtekening azen. De 24-jarige Sosa zal daardoor niet goedkoop zijn.

Watkze weet daarom wat Dortmund te doen staat: ruimte maken in het budget. Maar dat is niet vanzelfsprekend. 'Het wordt voor clubs een steeds groter probleem dat spelers op transfervrije basis vertrekken. Al het geld gaat dan naar hen toe. Maar je kan niet alle spelers vijfjarige contracten geven, want als ze niet presteren kom je soms niet meer van hen af', zei de beleidsbepaler tegen Bild. Een grote schoonmaak in de selectie van Dortmund blijft daardoor voorlopig uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.