'Dortmund pakt door: Dybala moet dé nieuwe ster worden'

Reacties

De beleidsbepalers van Borussia Dortmund zien in de nieuwe aanval op Bayern München een belangrijke rol weggelegd voor Paulo Dybala. De nummer twee van Duitsland wil de 28-jarige Argentijn transfervrij overnemen van Juventus en heeft hem volgens Il Corriere dello Sport al een contractaanbieding gedaan.

'Dortmund pakt door: Dybala moet dé nieuwe ster worden'
© Pro Shots

Dybala gaat Juventus na dit seizoen verlaten. De voormalige sterspeler van Palermo staat al sinds 2015 onder contract in Turijn, maar kon het met De Oude Dame niet eens worden over een nieuwe verbintenis. Dortmund ziet het transfervrij vastleggen van Dybala als een buitenkansje. De Duitse topclub moet Erling Haaland komende zomer zeer waarschijnlijk laten gaan en zoekt naar manieren om het vertrek van de Noor op te vangen.

Volgens de Italiaanse bronnen is Dybala vanuit BVB al voorgespiegeld dat hij in Duitsland 4,5 miljoen euro per jaar kan gaan verdienen. Het gaat om een openingsbod, waar door de zaakwaarnemer van de aanvaller nog niet op gereageerd is. Dybala wil nog wachten tot hij een compleet beeld heeft van de mogelijkheden voor een nieuw avontuur, voordat hij een besluit neemt. Hij wordt ook nadrukkelijk gelinkt aan Atlético Madrid en Internazionale.

Dortmund heeft het voorstel nog wat aantrekkelijker gemaakt door de linkspoot te schetsen dat hij bij een transfer dé nieuwe ster van het team wordt. Dybala zou de absolute blikvanger worden, ondersteund door jonge aanvallers als Youssoufa Moukoko (17), Donyell Malen (23) en Karim Adeyemi (20).

Laatstgenoemde staat nu nog onder contract bij Red Bull Salzburg, maar volgens zowel Oostenrijkse als Duitse media is zijn overstap naar Dortmund achter de schermen al beklonken. Adeyemi is een twintigjarige aanvaller die eerder actief is in de jeugdopleiding van Bayern. Hij ontwikkelde zich stormachtig in Salzburg en debuteerde eerder dit seizoen voor de Duitse nationale ploeg.

De hoop in het Signal Iduna Park is dat trainer Marco Rose met een versterkt elftal het gat met Bayern volgend seizoen kan verkleinen en misschien wel kan dichten. Dortmund verzekerde zich eerder al van de komst van Niklas Süle (Bayern) en Nico Schlotterbeck (Freiburg).

Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
3
Bayer Leverkusen
34
19
7
8
80-47
+33
64
4
RB Leipzig
34
17
7
10
72-37
+35
58
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.