Eerste megatransfer voor nieuwe seizoen: Man City bevestigt akkoord over Haaland

Reacties

Manchester City gaat Erling Haaland overnemen van Borussia Dortmund. De strijd om de Noorse doelpuntenmachine was fel. Door een clausule in zijn contract kon hij voor een vastgestelde transfersom vertrekken uit Duitsland. Man City meldt dinsdagmiddag dat er een principeakkoord is bereikt met Dortmund.

Eerste megatransfer voor nieuwe seizoen: Man City bevestigt akkoord over Haaland
© Pro Shots

Haaland speelde sinds begin 2020 voor Dortmund en kwam in die periode tot 88 wedstrijden en 85 goals. In zijn carrière reeg Haaland waar hij ook speelde de doelpunten aaneen, Man City hoopt uiteraard dat de spits deze prestaties voortzet in het Etihad Stadium. De koploper van de Premier League betaalt een slordige zeventig miljoen voor de Noor.

Bij Man City wordt Haaland in zekere zin de opvolger van Sergio Agüero, die in 2021 vertrok bij de club. De Engelsen trokken geen nieuwe spits aan en slaan nu dus toe met de komst van Haaland. De Noor speelde vorig seizoen tweemaal tegen Man City in de kwartfinale van de Champions League, maar kwam niet tot scoren tegen de Engelsen. Haaland wordt in Manchester teamgenoot van Nathan Aké.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.